Fletbrød m. kanelremonce

1 brød

Nøj hvor har jeg bare købt mange lune kanelbrød hos bageren i min barndom.

I mine voksne år bager jeg dem dog helst selv. Købte kanelbrød er lækre, men hjemmelavede og hjemmebagte brød er bare lige dét lækrere.

I videoen og opskriften guider jeg dig til at flette dette nemme og lækre kanelbrød.

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk salt
2 spsk olie, olivenolie eller smagsneutralt olie

Remonce

150 g smør, blødt
150 g brun farin
2 tsk stødt kanel
1 spsk mørk sirup

I øvrigt

smør, blødt
1 æg til pensling

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smør i en gryde og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælk. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål. Opløs gær heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Tilsæt mel (start med 500 g) lidt efter lidt mælkeblandingen, til du har en blank og glat dej. Når dejen har æltet i 5-10 minutter tilsættes salt. Ælt dejen i yderligere 5 minutter.

Kom olie på hænderne og på bordet. Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så dannes der drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

2
Remonce

Rør alle ingredienser sammen til en blød remonce.

3
I øvrigt

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Rul dejen stramt sammen på den lange led. Børst den overskydende mel væk, mens du ruller dejen. Smør en brødform med smør og kom herefter et stykke bagepapir ned i formen. Klip i bagepapirets hjørner, så papiret kommer helt ned i formen. Del dejen ned langs midten (på den lange led) og sørg for ikke at skære de sidste tre centimeter op. Sno de to stykker dej ind over hinanden et par gange og fold enderne ind under enden og kom brødet op i en brødform.

Kom et rent viskestykke over brødet. Lad brødet efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensl fletbrødet med et sammenpisket æg. Bag brødet i ovnen i 30-35 minutter. Lad brødet køle af i formen.