Fletteteknik på bagværk
Jeg elsker jo som bekendt bagværk! I alle mulige afskygninger. Og altså også flettet bagværk.
Her er der ikke ændret på den gode smag, men det giver et smukt og dekorativt udseende.
Se med i how to videoen her, hvor jeg guider til hjemmebagt, smukt wienerbrød med smag af hindbær.
Tips
Udrul wienerbrødsdejen i en lille rektangel. Udrul den lille portion af rosa dej og læg den ovenpå den store portion wienerbrød. Udrul dejen til en større rektangel (52 x 25 cm). Del først dejen i 26 stykker som vist i videoen (hvert stykke er ca. 4 x 12,5 cm). Del herefter hvert stykke dej i to stykker. Du skal bruge fire strimler til hvert stykke wienerbrød.
Placér de fire strimler tæt sammen, så hver strimmel krydser en anden strimmel og de sammen danner et kryds og du har otte ender (som i videoen). Kryds hver ende over hinanden så der kommer endnu et fold. Saml til sidst enderne så der inden “frie” ender er tilbage. Pres enderne sammen. Vend dejen om.
Sprøjt evt. en lille portion remonce ud i midten af den flettede dej. Saml dejen omkring remoncen. Klem dejen rigtig godt sammen så så lidt remonce som muligt flyder ud under bagningen. Placér bagværket på en bageplade beklædt med bagepapir så bunden vender ned mod bagepladen.
Det er denne opskrift, jeg har brugt. Men du kan flette alt bagværk.