Flødeboller m. vanilje og rosenvand

12 flødeboller

Hjemmelavede flødeboller har ry for at være lidt af en udfordring at kaste sig over.

Men det behøver faktisk slet ikke være så kompliceret. I denne opskrift har jeg brugt mariekiks som flødebollebund for at gøre det endnu nemmere.

Jeg har lavet en how to guide på flødeboller så du kan lykkes med dit flødebolle-eventyr.

Ingredienser

Flødebolleskum

250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
1 spsk rosenvand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
3 tsk vaniljepulver

I øvrigt

12 mariekiks
300 g ruby chokolade
30 g kakaosmør
tørrede blomster
hindbærstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Flødebolleskum

Kog sukker, glukosesirup, vand og rosenvand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehvider let sammen med 1 spsk sukker og vanilje til det skummer. Tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummen er stuetemperatur (det tager ca. 20 minutter). Kom skummen i en sprøjtepose med en stor, rund og glat tylle.

2
I øvrigt

Sprøjt flødebolleskum ud på bundene/kiksene og stil dem herefter på køl. Temperér chokolade og kakaosmør og kom op i en høj kande eller glas. Dyp flødebollerne heri. Drys med tørrede blomster og hindbærstøv.

Tips

Hvis du ønsker, at flødebollerne skal have et mere skarpt look, kan du bruge en af mine By Ditte Julie flødebolleforme til at støbe dine flødeboller med.

Til disse flødeboller har jeg valgt at bruge ruby chokolade for at fuldende det lyserøde rosenvands-tema, men du kan sagtens skifte ruby chokoladen ud med enten gold chokolade eller hvid chokolade.