Forårskage m. pistacie, timian og citron

8-10 personer
Glutenfri

En smuk grøn moussekage perfekt til forårets festligheder.

Kagen består af en glutenfri pistaciebund, en syrlig citroncreme, vaniljemousse med citron, timianmousse og til sidst en smuk flerfarvet glaze.

De grønlige nuancer matcher den tidlige sol og lysere nætter i foråret.

Ingredienser

Pistaciebund

50 g grønne pistacienødder
50 g mandler
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 tsk flormelis
1 nip salt

Citroncreme

3 blade husblas
3 kviste timian
160 g lyst rørsukker
4 økologiske citroner, saften (ca. 2,5 dl)
1 æg, str M/L
60 g smør

Vanilje-citronmousse

1,5 blad husblas
2 økologiske citroner, saften (1 dl) og skallen heraf
70 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1,5 dl piskefløde

Timianmousse

3 blade husblas
1,5 økologisk lime, skallen og saften heraf
75 g lyst rørsukker
2 store kvaste timian
75 g skyr
3 dl piskefløde

Glaze i 3 farver

6 blade husblas
150 g glukosesirup
150 g hvidt sukker
90 g vand
100 g kondenseret mælk
150 g god hvid chokolade
hvid, gul og grøn pastafarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciebund

Blend pistacienødder, mandler og flormelis (50 g) til fint mel i en foodprocessor. Pisk æggehvider med flormelis (2 tsk) til en lys og luftig marengs. Vend forsigtigt salt og pistacie-mandelmelet i marengsen. Fordel dejen i en kagering på 18 cm i diameter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 180 grader i 12-15 min. Lad bunden køle af, men lad bunden blive i kageringen. Placér et stykke kageplast rundt langs kanten, så den er klar til at en citroncreme kommer over senere.

2
Citroncreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Blend timian og halvdelen af sukkeret (80 g) sammen i en minihakker og kom det op i en gryde sammen med citronsaft, fintrevet citronskal fra en enkelt citron og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret (80 g) og æg sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen. Kom det tilbage i gryden og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved middelvarme til det tykner. Tilsæt husblas sammen med smørret og rør det ud i massen. Hæld citroncremen over pistaciebunden og sæt det på køl til cremen har sat sig (ca. 3 timer).

3
Vanilje-citronmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kog citronsaft, citronskal, vanilje og sukker ind i 5 min. Lad det svale lidt og rør husblassen ud heri. Pisk fløden til skum og vend forsigtigt citronlagen i af flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af skummet. Hæld moussen op i en By Ditte Julie boblekrans og stil på frys i minimum 3 timer.

4
Timianmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Blend lime saft og -skal, sukker og timian. Varm 0,5 dl fløde langsomt op med timian-lime sukkeret, så timianen kan trække ud i fløden. Sigt timian-lime blanding, så du kun har lagen tilbage. Vrid husblassen for vand og rør den godt ud i flødeblandingen. Vend herefter skyr i flødeblandingen. Pisk resten af fløden let og vend den sammen med fløde-timian blandingen.

5
Samling

Placér en kagering (20 cm i diameter) beklædt med kageplast omkring bunden med citroncreme således, at bunden er i midten. Herefter tages vanilje-citronmoussen ud af formen og placeres ovenpå citroncremen med boblerne opad. Fordel timianmoussen udover og sæt herefter kagen på frys i minimum 3 timer.

6
Glaze i 3 farver

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade, hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen. Tilsæt den hvide pastafarve og før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og del glazen i 3 og indfarv de to af dem i gul og grøn. Lad dem køle ned til 35 grader (ca.). Hæld skiftevis hver farve op i en kande.

Befri kagen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage i “striber”.

Pynt evt. af med frisk timian.