Fudge

ca. 21 stykker

Hjemmelavet fudge er i virkeligheden super simpelt at lave, men det kræver at du har tungen lige i munden, når temperaturerne skal rammes.

Når temperaturen er i hus, kan du komme alt det lækre fyld i som der hører sig en fudge til. I min julefudge har jeg sprøde hasselnødder og søde dessertkirsebær.

Ingredienser

FUDGE

3 dl fløde
250 g lys sirup
250 g lyst rørsukker
1 nip havsalt
1 tsk cake factor

I ØVRIGT

200 g god gold chokolade
100 g smør
100 g hasselnødder uden hinde
10 amarena kirsebær 

Fremgangsmåde Udskriv

1
FUDGE

Kom alle ingredienser i en gryde og bring blandingen i kog til den rammer præcis 124 grader. 

2
I ØVRIGT

Hak chokolade groft. Skær smør i tern. Når flødeblandingen er præcis 124 grader varm tages den af varmen. Rør chokolade og smør ud i den varme fløde. 

Hak nødder og kirsebær groft. Vend begge dele i den nu lune flødeblanding. Hæld blandingen ud i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie. Stil den på køl til den har sat sig helt.

Befri fudge fra silikoneformen. Skær den ud i mindre stykker.

Tips

  • Opbevar din fudge på køl, så har du den lækreste bløde fudge julen lang.