Fyldte chokolade-mumier med hindbærblod

6 chokoladebarer

Jeg har lavet Halloween-chokolader med blødende midte af rødt blod.

Jeg har støbt chokolader af hvid chokolade og fyldt dem med rød hindbærganache.

Ingredienser

Blødende hindbærganache

200 g hindbær, friske eller frosne
2 spsk lyst rørsukker
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
165 g god hvid chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade og indfarv.

Fyld en chokoladeform fra By Ditte Julie (store barer) med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Blødende hindbærganache

Kom hindbær, sukker og citronskal og -saft i en gryde og bring i kog. Sigt blandingen så du får 1 dl hindbærsaft. Hak chokolade groft og kom i en høj kande. Hæld den lune saft over chokoladen og rør godt. Kom ganachen i en sprøjtepose og lad køle.

Når ganachen er kølet fyldes den i chokoladeskallerne. Fyld chokoladeskallerne med karamel. Luk chokoladerne med den overskydende chokolade. Skrab overfladen og stil dem på køl til chokoladen har sat sig. Kom overskydende chokolade i en sprøjtepose.

Bank chokoladebarerne ud af formen. Placér to sukkerøjne på hver form. Sæt dem fast med lidt chokolade og sprøjt tilfældigt chokolade ud over barerne.

Tips

Jeg har kun en enkelt form, så jeg har først støbt tre blødende mumiebarer og derefter tre mere.

Husk at du altid kan bruge den form du har lyst til – du kan fx også sagtens bruge en almindelig chokoladeform med små forme.

Ganachen er tynd i denne, så den er flydende blod til Halloween, men ønsker du en mere fast ganache, kan du i stedet bruge 200 g hvid chokolade.