Fyldte chokolader m. kirsebær og portvin

21 chokolader
Glutenfri

Julede fine chokolader med smag af kirsebær og portvin.

En klassisk fyldt chokolade til de voksne juleaften.

Ingredienser

Kirsebærfyld

130 g ruby chokolade
70 g kirsebærpuré
1 spsk portvin
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade og kakaosmør. Fyld en  By Ditte Julie chokoladeform, twist, med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Kirsebærfyld

Hak chokolade groft og kom den i en kande. Varm puré, portvin og salt op. Hæld den varme blanding over den hakkede chokolade og rør godt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Temperér den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld chokolade over skallerne og skrab forsigtigt overfladen, så chokoladerne ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen før de bankes ud.

Lav evt. pynt med stempler fra By Ditte Julie i den overskydende chokolade.

Tips

Jeg køber som regel puré færdiglavet. Jeg elsker, at have puré i fryseren, så jeg nemt kan tilføje diverse frugtsmage til især mine fyldte chokolader. Du kan købe færdiglavet puré hos specialkøbmanden.dk blandt andet. Er du mere til at lave det selv, så kog den ønskede frugt godt ind, så der bliver afgivet en masse væske. Sigt herefter så du har den rene saft og kom den på frys – se er der altid puré klar!

Du vil have en smule for overskydende ganache, men smid det endelig ikke ud! Gem den på køl i op til 14 dage. Prøv fx at komme ganache på små mørdejskiks – det fortryder du ikke! Ellers kan du lave ekstra chokolader, det skader heller ikke.