Fyldte chokolader med lime og timian

21 chokolader
Glutenfri

Det er utroligt, hvor meget smag der kan gemme sig i en lille fin chokolade.

Her får du sødme fra den hvide chokolade, friskhed fra limefrugten og til at samle alle smage og give et tvist en masse frisk timian.

Jeg har lavet disse hjemmelavede chokolader i de fineste pastelfarver, så de passer til årets påskebord.

Ingredienser

Chokoladeskaller

lysgrøn kakaosmør
300 g god hvid chokolade

Limeganache

0,5 dl piskefløde
1 økologisk lime, skallen og saften heraf
1 håndfuld frisk timian
85 g god hvid chokolade

Chokoladebrud

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade og tilsæt kakaosmør og rør. Hæld chokoladen i en By Ditte Julie chokoladeform og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

2
Limeganache

Varm fløde, lime og timian op i en tykbundet gryde. Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen gennem en sigte  og rør godt, så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.

Fyld ganache i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med ganache. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen.

3
Chokoladebrud

Brug den overskydende tempererede chokolade til at lave dekorative chokoladebrud. Jeg har kommet en smule blåt kakaosmør i, men du kan saftens bruge den grøn også. Lav brud ved at krølle et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hæld derefter chokoladen på. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pensl brudene med sølvstøv. Pynt chokoladerne med chokoladebrud. Du kan sætte brudene fast med en smule chokolade.

Tips

Du vil have for meget af ganachemasse, men det er svært at lave dem mindre. Så lav i stedet ekstra chokolader! Ganache kan sagtens holde sig en uges tid på køl.

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.

Chokoladetemperering kan være lidt af en udfordring, og vi vil jo alle sammen gerne opnå en flot blank chokolade med et godt knæk. I videoen her, viser jeg, hvordan du tempererer hvid chokolade i en mikrobølgeovn.