Gammeldags æblekage-tærter

6 personer

Alle har en holding til den “rigtige” gammeldags æblekage. Her kommer en lidt alternativ udgave i form af en tærte, en støbt kompot og hjemmelavede æblechips.

Ingredienser

ÆBLEKOMPOT

1 blad husblas
200 g æbler uden kernehus og skræl (ca. 3 æbler)
1 tsk vaniljepulver
30 g lyst rørsukker
1 citron, saften heraf

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
2 tsk vaniljepulver
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

MAKRONMASSE

100 g ren rå marcipan
100 g hvidt sukker
1 spsk kagehvedemel
45 g æggehvider

Æblechips

2 æbler

I ØVRIGT

2,5 dl piskefløde
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
ÆBLEKOMPOT

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Skør æbler i tern. Kog æbler, vanilje, sukker og citronsaft op under låg. Lad koge til sukkeret er opløst og æblerne kogt møre. Der må gerne være lidt struktur i æblerne endnu. Fordel i seks af hullerne i en By Ditte Julie silikoneform. Stil på frys i 2-3 timer eller til du skal bruge dem. 

2
MØRDEJ

Kom flormelis, mel og vanilje op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

3
MAKRONMASSE

Ælt alle ingredienser sammen. Sørg for at der ingen klumper af marcipan er tilbage. Kom makronmassen på en sprøjtepose.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld makronmasse i tærterne. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Befri dem straks fra formene.

4
Æblechips

Skær tynde skriver af æbler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 100 grader varmluft.

5
I ØVRIGT

Befri æblekompot fra deres form. Placér en kompot på hver tærte.

Pisk fløde til en sprøjtefast flødeskum og kom i en sprøjtepose med en By Ditte Julie adapter. Sprøjt toppe af fløde omkring æblekompotterne. Pynt med æblechips og guldstøv.