Gateau Marcel

6-8 personer
Glutenfri

Gateau Marcel er en dyb, dyb chokoladekage med masser af smag.

Jeg har lavet denne chokolademoussekage med inspiration fra valentines day – mørk chokolade, røde og dybe farver, guld og kærlighed.

Jeg lavet en hindbærmousse i midten af de dybe chokolade smage, så her får du både fløjsblød mousse, chokoladebrownie og chokolademousse.

 

Ingredienser

Hindbærmousse

1,5 blade husblas
150 g hindbær, friske eller frosne
1,5 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
1,5 dl piskefløde

Gateau Marcel

150 g god mørk chokolade
150 g smør
120 g past. æggehvider
40 g lyst rørsukker
110 g past. æggeblommer
115 g lyst rørsukker

Samling
Glaze

2 blade husblas
100 g lyst rørsukker, kan erstattes af fx kokossukker eller sukrin
60 g vand
75 g god mørk chokolade, 60-70%
15 g kakaopulver
30 g piskefløde
guldstøv
lys alkohol (fx vodka eller lys rom)

I øvrigt

hindbær, friske

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hindbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hindbær, sukker, vanilje og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til sukkeret er opløst, og jorbærrerne er kogt møre. Sigt det så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i den varme saft og lad det svale. Pisk piskefløde til en let skum og vend saften forsigtigt i flødeskummen. Gør det gerne ad et par omgange så du ikke slår luften ud af skummen. Kom moussen i en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter) og sæt den på frys i minimum 5-6 timer eller natten over.

2
Gateau Marcel

Smelt chokolade og smør. Lad køle. Pisk æggehvider og sukker til en blød marengs. Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps, hvor alle sukkerkorn er opløst. Vend æggesnapsen i den kølede chokoladeblanding. Vend herefter marengsen forsigtigt i. Fyld en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter) og sæt den på frys i minimum 5-6 timer eller natten over. Hæld resten i endnu en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter). Der må gerne komme godt med fyldt i denne, da den vil falde sammen efter bagningen. Bag den ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad bunden blive i formen og lad bunden falde sammen – den vil flyde over under bagningen. Når den er faldet naturligt ned, presses den en smule yderligere ned i formen. Stil bunden på frys.

3
Samling

Temperér chokolade og hæld i en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter). Cirkulér chokoladen rundt i formen. Sæt formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri chokoladebunden og placér den i formen med chokoladeskallen. Luk evt. skallen tæt til bunden med lidt ekstra chokolade. Stil den på frys kort til chokoladen har sat sig. Befri bunden fra formen og placér den på et serveringsfad.

Befri hindbærmoussen fra formen og spray den med brun velvetspray. Placér hindbærmoussen på chokoladebunden. Stil kagen på køl.

4
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm sukker og vand op i en gryde til 100-105 grader. Hak chokolade og kom i en høj kande sammen med kakao. Rør den udblødte husblas ud i den varme sukkerlage. Hæld sukkerlagen over chokoladen sammen med fløden. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad dine glaze køle til 35-37 grader.

Befri den ubagte chokoladekage fra formen og placér den på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld glazen over.

Bland guldstøv med et par dråber lys alkohol. Med en pensel sprøjtes guld på kagen.

Placér den på hindbærmoussen.

5
I øvrigt

Halvér hindbær og placér en cirkel af friske bær.