Girly s’more pie
8-10 personer
Jeg elsker simpelthen udtrykket på denne fine tærte – jeg er sikker på at min egen datter i hvert fald ville elske denne til en børnefødselsdag.
Opskriften består af en sprød mørdej, chokoladeflan af mørk chokolade og så en herlig hindbærmarengs på toppen.
Ingredienser
Mørdej
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Chokoladeflan
50 g lyst rørsukker
3 æg, str. S/M
50 g smør
75 g god mørk chokolade, 70 %
75 g mini skumfiduser
20 g grønne pistacienødder
1,5 tsk frysetørrede hindbær
2 tsk frysetørrede jordbær
Hindbærmaregns
150 g hvidt sukker
90 g past. æggehvider
3 tsk hindbærstøv
I øvrigt
1 tsk grønne pistacienødder
1 tsk frysetørrede hindbær
1 tsk frysetørrede jordbær
mini skumfiduser
rød skovsyrer
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den flad og læg den på køl i minimum 1 time. Udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2 mm tykkelse og kom dejen op i en rund By Ditte Julie tærteform (20 cm i diameter).
Chokoladeflan
Pisk sukker og æg hvidt og luftigt. Smelt smør i en gryde. Hak chokolade og kom i gryden med smør, så chokoladen smelter. Vend forsigtigt chokoladesmørret i æggesnapsen. Hæld chokoladeflanen op i den ubagte tærte. Drys med skumfiduser, finthakkede pistacienødder og støv. Pres det let ned i chokoladeflanen. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad tærten køle helt af i formen. Befri herefter tærten fra formen og placér den på et fad.
Hindbærmaregns
Pisk sukker og æggehvider til en marengs. Tilsæt hindbærstøv og pisk herefter marengsen sej. Kom hindbærmarengsen på sprøjtepose med en rund glat tylle. Afsæt nogle fine toppe på tærten.
I øvrigt
Pynt tærten med pistacienødder, støv, skumfiduser og skovsyrer.
Tips
Ønsker du at tærten bliver mindre “girly”, kan du sagtens undlade at komme hindbærstøv i marengsen, så får du istedet en smuk hvid marengs.
Lav små portionsanretninger ved at lave små tærter i stedet. Opskrifter passer til 6 små tærteringe (7 cm i diameter).
Spice opskriften op med en smule lakridspulver. Lakrids og hindbær smager herligt sammen.
Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.