Girly s’more pie

8-10 personer

Jeg elsker simpelthen udtrykket på denne fine tærte – jeg er sikker på at min egen datter i hvert fald ville elske denne til en børnefødselsdag.

Opskriften består af en sprød mørdej, chokoladeflan af mørk chokolade og så en herlig hindbærmarengs på toppen.

Ingredienser

Mørdej

150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Chokoladeflan

50 g lyst rørsukker
3 æg, str. S/M
50 g smør
75 g god mørk chokolade, 70 %
75 g mini skumfiduser
20 g grønne pistacienødder
1,5 tsk frysetørrede hindbær
2 tsk frysetørrede jordbær

Hindbærmaregns

150 g hvidt sukker
90 g past. æggehvider
3 tsk hindbærstøv

I øvrigt

1 tsk grønne pistacienødder
1 tsk frysetørrede hindbær
1 tsk frysetørrede jordbær
mini skumfiduser
rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den flad og læg den på køl i minimum 1 time. Udrul herefter dejen på et let drysset mel bord i 2 mm tykkelse og kom dejen op i en rund By Ditte Julie tærteform (20 cm i diameter).

2
Chokoladeflan

Pisk sukker og æg hvidt og luftigt. Smelt smør i en gryde. Hak chokolade og kom i gryden med smør, så chokoladen smelter. Vend forsigtigt chokoladesmørret i æggesnapsen. Hæld chokoladeflanen op i den ubagte tærte. Drys med skumfiduser, finthakkede pistacienødder og støv. Pres det let ned i chokoladeflanen. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad tærten køle helt af i formen. Befri herefter tærten fra formen og placér den på et fad.

3
Hindbærmaregns

Pisk sukker og æggehvider til en marengs. Tilsæt hindbærstøv og pisk herefter marengsen sej. Kom hindbærmarengsen på sprøjtepose med en rund glat tylle. Afsæt nogle fine toppe på tærten.

4
I øvrigt

Pynt tærten med pistacienødder, støv, skumfiduser og skovsyrer.

Tips

Ønsker du at tærten bliver mindre “girly”, kan du sagtens undlade at komme hindbærstøv i marengsen, så får du istedet en smuk hvid marengs.

Lav små portionsanretninger ved at lave små tærter i stedet. Opskrifter passer til 6 små tærteringe (7 cm i diameter).

Spice opskriften op med en smule lakridspulver. Lakrids og hindbær smager herligt sammen.

Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.