Glaze, grundopskrift m. kondenseret mælk

1 stor portion

Jeg synes, glaze er noget af det allersmukkeste.

Det er simpelthent den perfekte afslutning på en smuk moussekage.

Ingredienser

GLAZE

9 blade husblas
225 g glykosesirup
225 g hvidt sukker
135 g vand
150 g kondenseret mælk
225 g god hvid chokolade
pastafarve i den farve du ønsker

Fremgangsmåde Udskriv

1
GLAZE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Tilsæt den ønskede farve. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 37 grader.