Glaze, grundopskrift m. mirrorglaze

1 portion

Tør du ikke at bevæge dig ud i glazens kunst, fordi du har hørt, at det skulle være en drilsk fætter? Eller danner din glaze bare luftbobler gang på gang? I videoen her guider jeg dig til en smuk glaze, som giver et ekstra finish på din kage og vil med sikkerhed imponere dine gæster.

Glazekager er virkelig smukke men kræver den gode glazeopskrift og vejledning, så du undgå luftbobler, at din glaze glider af og alle de andre fejlgrupper ved glade arbejde.

Ingredienser

Glaze

2,5 blade husblas
110 g hvidt sukker
100 g sødmælk
120 g god hvid chokolade
125 g mirrorglaze
pulver- eller pastafarve i den farve du ønsker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være opløst, før du kan tage gryden af varmen. Hak chokolade fint og kom i en høj kande. Hæld den varme mælkebladning op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror gelé. Tilsæt pulver- eller pastafarve og blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til 37-35 grader.

Befri den kage, du ønsker at glaze fra formen og/eller kageplasten. Placér kagen på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld glazen udover kagen ved at bruge zigzag-bevægelser. Dekorér yderligere med det, du synes.