Glaze m. splash og guld

Glazekager er bare noget af det allersmukkeste.

Denne glaze er i flere forskellige farver så der dannes et splash og til sidst en masse guld.

Ingredienser

GLAZE

9 blad husblas
225 g glykosesirup
225 g hvidt sukker
135 g vand
150 g kondenseret mælk
225 g god hvid chokolade
lys gul, lys grøn og lys rosa pastafarve

I Øvrigt

guldstøv
lys alkohol (fx vodka eller lys rom)

Fremgangsmåde Udskriv

1
GLAZE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokoladen. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Hæld ca. 1 dl glaze op i 3 små kander eller glas og lad resten blive i den høje kande. Indfarv den store portion med lys gul. Indfarv ligeledes de små portioner med henholdsvis lys rosa, gul, og lys grøn pastafarve.

Befri kagen, der skal glazes og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld først den store portion glaze (lys gul) over kagen, men gem en smule. Hæld herefter de små portioner over kagen tilfældigt og slut af med resten af den lyse gule. Blæs over glazen med en føntørre. Placér kagen på et serveringsfad.

2
I Øvrigt

Bland guldstøv med et par dråber lys alkohol. Med en pensel kommer du guld på kagen