Gløgg ekstrakt

2 glas
Glutenfri

Ingen jul uden gløgg.

Jeg holder af langt det meste gløgg, men især en hjemmelavet én af slagsen er min favorit.

Med denne gløgg ekstrakt får du bunden for en herlig dyb gløgg på portvin og krydret med alle julens kendte krydderier og selvfølgelig også cake factor.

Ingredienser

GLØGG EKSTRAKT

6 økologiske appelsiner
2 økologiske citroner
1 dl vand
300 g mørk muscovadosukker
100 g lyst rørsukker
2 tsk cake factor
10 hele kardemommekapsler
5 hele stjerneanis
3 hele kanelstænger
10 hele nelliker
3 dl god portvin
1 dl rom eller cognac

Fremgangsmåde Udskriv

1
GLØGG EKSTRAKT

Pres saft fra 4 appelsiner og 1 citron. Kom saft og vand op i en stor gryde. Skær tynde skiver af de sidste 2 appelsiner og den sidste citron. Kom skiverne op i gryden. Rør sukker og cake factor sammen i en skål. Tilsæt sukkerblandingen og de resterende tørre ingredienser i gryden. Bring det i kog og lad det simre i 5-10 minutter. Tag gryden af varmen og lad lagen køle i ca. 10 minutter. Tilsæt portvin og rom/cognac. Kom låg på gryden og lad den trække i 24 timer.

Sigt herefter krydderier og appelsin- og citronskiver fra. Hæld gløgg ekstrakten på glas/flasker.

Tips

Blandingsforholdene er 1 dl gløgg ekstrakt til 4-5 dl rødvin. Gløgg ekstrakten og rødvin skal varmes op i en gryde, men må IKKE koge.