Glutenfri æbleskiver
20 æbleskiver
Glutenfri
Sukkerfri
Jeg synes ikke det er rigtig jul, før jeg har fået æbleskiver og et dejligt glas gløgg.
Efter jeg ikke længere spiser gluten selv, er det bare så magisk med disse glutenfri æbleskiver.
Ingredienser
ÆBLESKIVER
3 æg, str. M/L
4 dl kefir (alternativt kærnemælk)
1 spsk kokossukker
1 tsk vaniljepulver
0,5 tsk salt
300 g glutenfri mel
0,5 tsk natron
1 økologisk citron, skallen heraf
I ØVRIGT
kokosolie (stegning)
”Easis perfect orsød”
krydret æblemarmelade (se s. 18)
Fremgangsmåde Udskriv
ÆBLESKIVER
Del æg i blommer og hvider. Pisk æggeblommer, kefir, kokossukker, vanilje og salt sammen. Tilsæt mel, natron og citronskal. Pisk dejen jævn. Dæk skålen med husholdningsfilm og kom den på køl i ca. 30 minutter. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.
Fyld dejen på en sprøjtepose og lav æbleskiver på en æbleskivepande. Smør panden med kokosolie inden hver æbleskive. Fyld æbleskivehullerne helt op, og vend æble- skiverne med to strikkepinde, så de bliver helt runde.
I ØVRIGT
Drys overfladen med florsød og server med lidt marmelade.