Arme riddere

6 stykker
glutenfri

Arme riddere eller french toast – uanset hvad du kalder det, så får du her en klassisk opskrift på brød dyppet i æg og mælk.

Mine arme riddere er toppet med stikkelsbærkompot, grønne pistacienødder og timian, men du kan komme alle slags frugter, marmelader og kompotter på – kun fantasien sætter grænser.

Disse arme riddere er lavet med glutenfri brød men kan selvfølgelig laves på andet brød også.

Ingredienser

Stikkelsbærkompot

200 g stikkelsbær
100 g sylte sukker
1 tsk vaniljepaste

glutenfri arme riddere

2 æg, str. M/L
1 dl havredrik (eller anden mælk/drik)
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljepaste
6 skiver glutenfri brød
smør til stegning

i øvrigt

10-15 g grønne pistacienødder
frisk timian

Fremgangsmåde Udskriv

1
stikkelsbærkompot

Kom alle ingredienser i en gryde og bring i kog under låg. Skru herefter ned på middelvarme og lad blandingen simre til en kompot. Lad det køle.

2
glutenfri arme riddere

Kom æg, havredrik, kardemomme og vanilje i en skål og pisk det hele godt sammen. Vend det glutenfri brød i æggeblandingen. Kom smør på en pande og steg dine brød heri.

3
i øvrigt

Placér dine arme riddere på en tallerken og kom lidt stikkelsbærkompot, hakkede pistacienødder og timian herpå.