Brownie m. topping
10-12 personer
GLUTENFRI
Jeg holder helt utrolig meget af en god brownie.
Dels fordi det er så utrolig nemt at lave en god en af slagsen, og dels fordi det er en god måde at få ryddet ud i diverse rester af nødder, chokolade, og andet topping.
Browniekager er perfekte til klassenstime, børnefødselsdage, picnic, familie komsammen og meget mere.
Ingredienser
BROWNIE
200 g god mørk chokolade, 70%
200 g lyst rørsukker
200 g smør
6 æg, str. M/L
1 dl mandelmel
CHOKOLADECREME
100 g god mørk chokolade, 70%
1 dl piskefløde
20 g smør
TOPPING
50 g mandler
25 g grønne usaltede pistacienødder
chokoladekugler
2 håndfulde mini skumfiduser
skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
BROWNIE
Kom chokolade, sukker og smør op i en gryde og smelt ved middelvarme. Tag gryden af varmen når sukkeret er opløst. Pisk æg i massen. Tilsæt mandelmel. Kom dejen op i en firkantet silikoneform fra By Ditte Julie (21 x 21 cm). Bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Lad kagen køle af i formen.
CHOKOLADECREME OG TOPPING
Hak chokolade fint og kom i en skål. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet (fløden må ikke koge). Hæld den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt i massen. Tilsæt smør i tern og rør chokoladen blank og glat. Smør chokoladencremen udover kagen.
TOPPING
Hak mandler og pistacienødder mellemgroft. Kom mandler, pistacienødder, chokoladekugler og skumfiduser op i en skål og vend det sammen. Drys det ud over kagen og pres det forsigtigt ned i chokoladen. Stil kagen på køl til dagen efter.
Befri kagen fra formen og pynt med skovsyre.