Glutenfri burgerbolle

6 boller
Glutenfri
Sukkerfri

Der er bare intet som en god saftig burger. Og bare fordi man holder sig fra gluten, skal man ikke snydes for en god burgerbolle.

De her glutenfri burgerboller er super nemme at lave til en hurtigt aftensmad i en travl hverdag.

Sørg for en super lækker aftensmad men samtidig også en super nem aftensmad.

Ingredienser

Bolledej

3 dl vand, lunt
20 g FiberHUSK, loppefrøskaller
1 spsk æblecidereddike
10 g gær
25 g smør, blødt
3 æg, str. M/L
1 dl olivenolie
230 g fuldkornrismel
50 g boghvedemel
50 g havregrynsmel
50 g sesamfrø
2 nip havsalt
2 tsk Xanthan Gum (kan undlades men binder dejen sammen som gluten ville have gjort)
1 æg,  str. M/L, sammenpisket til pensling
sesamfrø

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bolledej

Rør vand og HUSK sammen i en skål og lad stå i ca. 10 minutter. Tilsæt cidereddike, gær og smør og pisk i 2-5 minutter. Skift fra piskeris til en dejkrog og tilsæt ét æg ad gangen. Tilsæt olie, mel, frø, salt og xanthan og ælt dejen i ca. 5-10 minutter til dejen er homogen og glat.

Brug to skeer, dyppet i lidt vand, til at placere 6 boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl burgerbollerne med æg og drys med sesamfrø.

Bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tips

Servér med dét fyld, du bedst kan lide.

Bagværk er bare allerbedst nybagt. Har du ikke tid til hævetiden lige før bollerne skal nydes, kan du i stedet fryse bollerne før de bliver bagt. Når du tager dem fra frys skal de direkte i ovnen og blot bage en smule længere end ellers.