Glutenfri hindbærfastelavnsboller

14-16 boller
Glutenfri

Jeg synes, at jeg manglede en vaskeægte By Ditte Julie glutenfri fastelavnsbolle. En fastelavnsbolle i rosa farver og i mine DNA farver.

Det er der kommet disse feminine krakelerede vandbakkelser med tre gange hindbær ud af.

Klassiske hindbærfastelavnsboller men helt uden gluten.

Ingredienser

Hindbærsaft

400 g hindbær, friske eller frosne
4 spsk lyst rørsukker
1 citron, saften heraf

Hindbærcreme

1,5 blad husblas
150 g god hvid chokolade eller ruby chokolade
3 dl piskefløde
0,5 dl hindbærsaft (opskrift ovenfor)

Hindbærmørdej

60 g flormelis
100 g fuldkorns rismel
40 g majsmel
10 g majsstivelse
2 tsk hindbærstøv
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Krakeleret hindbærdej

100 g lyst rørsukker
70 g boghvedemel
30 g rismel
85-90 g smør, blødt
2 tsk hindbærstøv

Vandbakkelser

150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
100 g boghvedemel
40 g rismel
10 g majsstivelse
3-4 æg, str. M/L

I øvrigt

1 dl hindbærsaft (opskrift ovenfor)
hindbærstøv
friske hindbær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hindbærsaft

Kog alle ingredienser op under låg. Lad koge i 5-7 minutter og hæld herefter blandingen igennem en sigte, så du kun har saften tilbage. Du skal have 1,5 dl saft.

2
Hindbærcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløde og saft op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede og udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål. Dæk overfladen med husholdningsfilm der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i minimum 3 timer, til hindbærcremen er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

3
Hindbærmørdej

Bland flormelis, mel og støv. Kom herefter melblandingen op i en stor skål og smuldr smørret heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og kom den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og udstik 14-16 bunde (ca. 7-8 cm i diameter). Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-12 minutter. Lad dem køle.

4
Krakeleret hindbærdej

Ælt det hele godt sammen med hænderne. Udrul herefter dejen ud mellem to stykker bagepapir (2 mm i tykkelse). Læg dejen på køl eller frys.

5
Vandbakkelser

Kom smør, sukker og vand op i en gryde og bring det i kog. Når smørret er smeltet, og det koger tages det af varmen. Kom mel og majsstivelse i på én gang. Rør dejen sammen med en grydeske. Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter. Lad dejen køle lidt af i en skål.

Tilsæt et æg af gangen i dejen. Dejen skal i hvert fald have 3 æg, men slå det sidste æg ud i en lille skål og pisk det sammen, så du har mulighed for at tilsætte et halvt æg mere til dejen. Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne at dejen skiller hver gang du tilsætter et æg, så pisk grundigt mellem hvert æg, så dejen samler sig igen. Efter 3 æg tilsættes ca. 0,5 æg yderligere og der piskes godt. Tjek om dejen er klar, eller om den skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger gennem dejen og se om dine spor bliver stående.

Er dejen klar, hældes den på en sprøjtepose, hvorefter der afsættes 14-16 vandbakkelser på to bageplader beklædt med en bagemåtte. Tag den krakelerede dej fra køl/frost og udstik 14-16 runde bunde og placér dem oven på hver vandbakkelse. Bag dem herefter ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Du må IKKE åbne ovnen før der er gået 35 minutter, ellers vil de klaske sammen. Afkøl vandbakkelserne på en bagerist.

6
I øvrigt

Kog den resterende hindbærsaft (1 dl) ind til det halve så den tykner en smule til en hindbærsirup. Hæld på en sprøjtepose med en fyldetylle og lad den køle på køkkenbordet eller i køleskabet.

Pisk hindbærcremen luftig med en håndmikser. Kom cremen på en sprøjtepose med en stjerne tylle.

Placér vandbakkelserne på bunde af mørdej på et fad.

Sprøjt en top af hindbærcreme på hver, så der dannes et hulrum. Fyld rummet med hindbærsirup. Pynt med støv og friske bær.