Glutenfri hindbærtærte

6-8 personer
Glutenfri
Sukkerfri

En lækker og frisk glutenfri tærte med smag af hindbær.

Hindbærmoussen er lavet på mindre sukker end jeg normalt gør og kan også sagtens laves helt uden raffineret sukker, hvis du ønsker det.

En glutenfri mørdej med smag af hindbær og mandel fyldt med frangipan.

Ingredienser

Hindbærmousse

1,5 blad husblas
150 g hindbær, friske eller frosne
1,5 spsk lyst sukker, kan erstattes af fx kokossukker eller sukrin
1 tsk vaniljepulver
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
1,5 dl piskefløde

Hindbær og mandelmørdej

3 tsk hindbærstøv
80 g glutenfri havremel
50 g mandelmel
85 g smør, blødt
1 nip havsalt
2 past. æggeblommer
evt. 1 spsk vand

Mandelfrangipan

70 g lyst sukker, kan erstattes af fx kokossukker eller sukrin
70 g smør, blødt
70 g mandelmel
1 æg, str. M/L

I øvrigt

200 g friske hindbær
guldstøv
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hindbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom bær, sukker, vanilje og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til sukkeret er opløst, og bærrerne er kogt møre. Sigt det så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i den varme saft og lad det svale. Pisk piskefløde til en let skum og vend bærsaften forsigtigt i flødeskummen. Gør det gerne ad et par omgange så du ikke slår luften ud af skummen. Hæld moussen i en firkantet By Ditte Julie toppingform m. buer. Stil moussen på frys i minimum 3-4 timer.

2
Hindbær og mandelmørdej

Smuldr hindbærstøv, mel og smør til det minder om brødkrummer. Tilsæt salt. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Hvis du har problemer med at samle dejen kan du tilføje 1 spsk vand. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

3
Mandelfrangipan

Ælt sukker og smør. Tilsæt mandelmel og ælt igen. Tilsæt æg og ælt til en homogen masse.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen i en rund tærtering fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Smør frangipan ud i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle i formen.

4
I øvrigt

Befri tærten fra tærteformen og placér tærten på et serveringsfad. Befri moussen fra formen og placér på toppen af tærten. Pynt med friske hindbær, guldstøv og skovsyre.

Tips

  • Denne opskrift kan både laves med sukker og sukkerfri. Gør hvad du selv har mest lyst til!