Glutenfri kanelsnegle

10-12 snegle
Glutenfri

Kanel”snegle” eller kanelboller til eftermiddagskaffen.

Jeg elsker at eksperimentere indenfor det glutenfri køkken, og jeg elsker at jeg er lykkedes med en lækker og sød kanelsnegl helt uden gluten.

Jeg har toppet kanelbollerne med mørk chokolade og nødder og i midten gemmer sig remonce, marcipan og æbler.

Ingredienser

Dej

3 dl vand, lunt
25 g gær
2 spsk loppefrøskaller
2 spsk lyst rørsukker
100 g smør
1 æg, str. M/L
1 tsk kardemomme
1 tsk salt
400 g glutenfri mel (jeg har brugt 200 g boghvedemel, 100 g rismel og 100 g fuldkornsrismel)

Remonce

125 g brun farin
125 g smør, blødt
1 spsk ægte kanel

I øvrigt

100 g ren rå marcipan
1 æble
150 g god mørk chokolade 
hasselnøddeflager

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Bland vand, gær, loppefrøskaller og sukker sammen med hænderne. Lad det stå i ca. 15 minutter. Smelt smør i en gryde og lad køle. Tilsæt smør og æg til gærblandingen og pisk godt i 5-10 minutter. Tilsæt kardemomme, salt og mel og ælt med hænderne.

Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så dannes der drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 60 minutter.

2
Fyld

Ælt alle ingredienser sammen.

3
I øvrigt

Kom dejen ud på en silikonemåtte drysset let med mel. Tryk dejen let flad og drys med mel. Rul meget forsigtigt dejen ud. Dejen er meget porøs – det skyldes den manglende gluten, men sørger samtidig også for at dejen ikke bliver tør. Rul ud til en rektangel.

Smør meget forsigtigt remonce ud på dejen. Riv marcipan og æble med skræl udover dejen.

Ved hjælp af silikonemåtten rulles dejen forsigtigt sammen på den lange led.

Skær snegle i ca. 3 cm tykkelse. Placér dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bag dem ved 200 grader varmluft i 18-20 minutter.

Smelt chokolade og smør den ud på toppen af hver snegl. Drys med hasselnøddeflager.

Tips

Hvis ikke du har små silikoneforme, så kan du komme bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie. Bag istedet “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 minutter. Du kan også bage dem i små  kageringe (8-9 cm i diameter) på 2 bageplader beklædt med bagepapir.