Mojitokage

10-12 personer

Frisk moussekage med smag af en eksotisk mojitodrink.

Moussekagen med smag af mynte og lime har i sig selv et super simpelt udtryk med en blank hvid mousse og lige linjer. Jeg har dog toppet med et kunstnerisk mørdejslåg.

Bunden er blød og smushy bund fyldt med pistacienødder, mandler og masser af smag.

Ingredienser

Myntegelé

4 blade husblas
1 økologisk lime, skallen og saften heraf
50 g lyst rørsukker
20-25 blade mynte
1,5 dl vand (vand og lime skal give 2 dl væde samlet)

Pistaciebund

50 g grønne pistacienødder
50 g mandler
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
1 nip salt

Myntemousse med lime

4 blade husblas
4 økologiske lime, skallen og saften heraf
100 g lyst rørsukker
20-25 blade mynte
0,5 dl hyldeblomstsaft
1 dl creme fraiche, 18 %
4 dl piskefløde

Mørdej

75 g kage hvedemel
30 g flormelis
40 g smør, blødt
1 tsk vaniljepasta
1 nip salt
1 æggeblomme

I øvrigt

mynteblade
spiselige blomster
grønne pistacienødder
chokoladekugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Myntegelé

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter eller en minihakker. Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret og vand. Kog blandingen op og lad den småsimre i 5 minutter til alt sukkeret er opløst.  Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Rør den udblødte husblas ud i sukkerlagen. Hæld geléen op i en silikoneform (18 cm i diameter). Stil den på frys i minimum 2 timer.

2
Pistaciebund

Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 2 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs sammen med salt og fordel dejen i en kagering på 18 cm i diameter. Bag bunden ved 180 grader i 10-12 minutter. Lad bunden køle af på en bagerist.

3
Myntemousse med lime

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter og mort det godt. Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret og hyldeblomstsaft. Lad det småsimre i 5 minutter til sukkeret er opløst. Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Rør den udblødte husblas ud i sukkerlagen. Lad den svale kort og rør creme fraiche i lagen. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med sukkerlagen.

Kom moussen på sprøjtepose og befri pistaciebunden fra formen. Placér den på et kagefad og placér en kagering (22 cm i diameter) så der er luft mellem bund og kageringen. Kom kageplast ned langs kanten af kageringen. Fyld halvdelen af moussen over bunden og ned langs kanten. Befri geléen og placer den i midten af kagen og kom resten af moussen herpå. Glat overfladen ud og stil kagen på frys natten over.

4
Mørdej

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vanilje og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Udstik en cirkel af mørdej (10-12 cm i diameter), og stik yderligere små cirkler i cirklen, så du får mange forskellige små cirkler inden i den store cirkel (brug billedet til inspiration). Bag den ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 min. Lad den køle af.

5
I øvrigt

Befri kagen fra formen og placer den på en tallerken. Placer chokoladekugler, som kan danne “ben” for mørdejscirklen som placeres på herefter. Pynt med mynteblade, blomsterblade, chokoladekugler og hakket grønne pistacienødder.

Tips

  • Undlad mørdejen hvis du ønsker en helt glutenfri kage.