Glutenfri rabarbertærte med vaniljecreme

6-8 personer
Glutenfri

Rabarber er for alvor i sæson lige nu! Jeg elsker rabarber – det er for mig den ultimative sommeringrediens for mig.

Denne tærte er ikke “bare” den klassiske gammeldags tærte men en nyfortolkning af den klassiske rabarbertærte med creme fraiche, der er rørt med vanilje. Her er alle de tre ingredienser nemlig i tærten.

Ingredienser

Glutenfri mørdej

60 g flormelis
150 g glutenfri melblanding
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Vaniljecreme

75 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 dl creme fraiche, 18%
1 æg, str. M/L

Rabarber

6-7 friske rabarber

I øvrigt

flormelis

Fremgangsmåde Udskriv

1
Glutenfri mørdej

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

2
Vaniljecreme

Pisk sukker, vanilje, creme fraiche og æg godt sammen.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fyld vaniljemassen i den ubagte tærte.

3
Rabarber

Rens rabarber. Skær hver rabarber til, så de passer til tærteformen. Placér rabarber i den ubagte tærte og pres let.

Bag tærten ved 190 grader varmluft i 25 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun.

4
I øvrigt

Drys med flormelis