Glutenfri vandbakkelser m. krakeleret dej

14-16 vandbakkelser
Glutenfri

Glutenfri vandbakkelser perfekte til fastelavnsboller eller flødekager.

Jeg har længe eksperimenteret, og jeg blev ærligt helt lykkelig, da denne vandbakkelsesdej lykkedes – helt uden gluten!

Ingredienser

Krakeleret dej

100 g lyst rørsukker
70 g boghvedemel
30 g rismel
85-90 g smør, blødt

Vandbakkelsesdej

150 g smør
2 spsk lyst rørsukker
3 dl vand
100 g boghvedemel
40 g rismel
10 g majsstivelse
3-4 æg, str. M/L

Fremgangsmåde Udskriv

1
Krakeleret dej

Ælt det hele godt sammen med hænderne. Udrul herefter dejen ud mellem to stykker bagepapir (2 mm i tykkelse). Læg dejen på køl eller frys.

2
Vandbakkelsesdej

Kom smør, sukker og vand op i en gryde og bring det i kog. Når smørret er smeltet, og det koger tages det af varmen. Kom mel og majsstivelse i på én gang. Rør dejen sammen med en grydeske. Sæt gryden tilbage på varmen og rist melbollen af i et par minutter. Lad dejen køle lidt af i en skål.

Tilsæt et æg af gangen i dejen. Dejen skal i hvert fald have 3 æg, men slå det sidste æg ud i en lille skål og pisk det sammen, så du har mulighed for at tilsætte et halvt æg mere til dejen. Pisk hvert æg i dejen med en håndmixer med dejkroge. Det vil ligne at dejen skiller hver gang du tilsætter et æg, så pisk grundigt mellem hvert æg, så dejen samler sig igen. Efter 3 æg tilsættes cirka. 0,5 æg yderligere og der piskes godt. Tjek om dejen er klar, eller om den skal have det sidste halve æg. Du tjekker dejen ved at trække en finger gennem dejen og se om dine spor bliver stående.

Er dejen klar, hældes den på en sprøjtepose, hvorefter der afsættes 14-16 vandbakkelser på to bageplader beklædt med en bagemåtte. Tag den krakelerede dej fra køl/frost og udstik 14-16 runde bunde (ca. 3 cm i diameter) og placér dem oven på hver vandbakkelse. Bag dem herefter ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Du må IKKE åbne ovnen før der er gået 35 minutter, ellers vil de klaske sammen. Afkøl vandbakkelserne på en bagerist.

Tips

Brug evt. denne opskrift på fastelavnsboller med vaniljecreme og abrikos. 

Mit bedste tip hvad angår vandbakkelser er, at hvis du er i tvivl om, hvorvidt de har fået nok tid i ovnen, så hellere vent og giv dem 3-5 min mere. Hvis du åbner ovnen for tidligt, risikerer du, at de falder sammen.