Goldbarer m. kirsebærvin og karamel

8 barer
Glutenfri

Der er for alvor gået julekarameller i den med disse barer af gold chokolade.

I chokoladeskallerne gemmer sig nemlig både kirsebærkaramel og saltkaramel.

Ingredienser

Kirsebærkaramel

65 g mørkt muscovadosukker
1,75 dl piskefløde
35 g glukosesirup
1 nip havsalt
30 g god mørk chokolade, 60-70 %
1 spsk god kirsebærvin/portvin 

Saltkaramel

2 spsk færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 tsk havsalt

Chokoladeskaller

250 g gold chokolade

Chokoladebrud

50 g gold chokolade
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kirsebærkaramel

Kom sukker, piskefløde, glukosesirup og salt op i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ind til det tykner og bliver gyldent. Tilsæt chokolade og portvin og kog karamellen videre til det har en temperatur på 120 grader. Rør godt i kirsebærkaramellen imens det koger.

Hæld kirsebærkaramellen i en aflang indsatsform fra By Ditte Julie. Stil det på frys eller køl natten over.

2
Saltkaramel

Rør karamellen (dulce de leche) sammen med havsalt til en ensartet masse. Kom karamellen op i en sprøjtepose.

3
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Fyld en silikoneform hvori der er 8 aflange stave (2,5 x 10 cm) med chokolade og bank overskydende chokolade ud. Gem det overskydende chokolade til at lukke barerne med senere hen.

Skær kirsebærkaramellen i stave som passer til barernes størrelse. Placér en stav af kirsebærkaramel i hver af skallerne og fyld herefter saltkaramellen ovenpå. Luk barerne med det overskydende chokolade og stil dem på køl.

4
Chokoladebrud

Temperér chokoladen. Krøl et stykke bagepapir sammen og glat det let ud igen. Hæld derefter chokoladen på det let krøllede bagepapir. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker.

Tag forsigtig barerne ud af silikoneformene og pynt med chokoladebrud og guldstøv.