Goldbarer m. kirsebærvin og karamel
8 barer
Glutenfri
Der er for alvor gået julekarameller i den med disse barer af gold chokolade.
I chokoladeskallerne gemmer sig nemlig både kirsebærkaramel og saltkaramel.
Ingredienser
Kirsebærkaramel
65 g mørkt muscovadosukker
1,75 dl piskefløde
35 g glukosesirup
1 nip havsalt
30 g god mørk chokolade, 60-70 %
1 spsk god kirsebærvin/portvin
Saltkaramel
2 spsk færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 tsk havsalt
Chokoladeskaller
250 g gold chokolade
Chokoladebrud
50 g gold chokolade
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
Kirsebærkaramel
Kom sukker, piskefløde, glukosesirup og salt op i en gryde og bring det i kog. Lad det koge ind til det tykner og bliver gyldent. Tilsæt chokolade og portvin og kog karamellen videre til det har en temperatur på 120 grader. Rør godt i kirsebærkaramellen imens det koger.
Hæld kirsebærkaramellen i en aflang indsatsform fra By Ditte Julie. Stil det på frys eller køl natten over.
Saltkaramel
Rør karamellen (dulce de leche) sammen med havsalt til en ensartet masse. Kom karamellen op i en sprøjtepose.
Chokoladeskaller
Temperér chokolade. Fyld en silikoneform hvori der er 8 aflange stave (2,5 x 10 cm) med chokolade og bank overskydende chokolade ud. Gem det overskydende chokolade til at lukke barerne med senere hen.
Skær kirsebærkaramellen i stave som passer til barernes størrelse. Placér en stav af kirsebærkaramel i hver af skallerne og fyld herefter saltkaramellen ovenpå. Luk barerne med det overskydende chokolade og stil dem på køl.
Chokoladebrud
Temperér chokoladen. Krøl et stykke bagepapir sammen og glat det let ud igen. Hæld derefter chokoladen på det let krøllede bagepapir. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker.
Tag forsigtig barerne ud af silikoneformene og pynt med chokoladebrud og guldstøv.