Græskarboller

9-12 boller

Mhm… friskbagte græskarboller til morgenbordet.

Disse boller er bagt med græskarpuré for at give en dejlig svampet og sød bolle. På toppen har jeg selvfølgelig toppet med græskarkerner,

Ingredienser

Dej

25 g gær
1 dl sødmælk
50 g smør
150 g færdiglavet græskarpuré
1 dl neutral yoghurt
2 tsk lyst rørsukker
1 tsk cake factor
2 æg
450-550 g mel
1 nip salt
smagsneutral olie

I øvrigt

smagsneutral olie
græskarkerner

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smuldr gær i en skål. Lun mælk i en gryde til den er lillefingervarm. Kom smør i den lune mælk og lad det smelte. Når smørret er smeltet kommes blandingen i skålen med gær. Opløs gæren heri. Tilsæt puré, yoghurt, sukker, cake factor og æg og rør kort. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt i 5-10 minutter. Tilsæt salt og ælt i yderligere 5 minutter.

Kom en smule olie på hænderne og på bordet. Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så dannes der drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

2
I Øvrigt

Kom lidt olie på hænderne og på bordet. Kom dejen forsigtigt ud på bordet og skær dejen ud i 9-12 lige store stykker. Tag hver klump dej og spænd forsigtigt op. Tril herefter en fin bolle.

Gentag med resten af bollerne og kom dem i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et rent viskestykke over bollerne. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Drys med græskarkerner. Bag bollerne i ovnen i 12-15 minutter.

Tips

Jeg har brugt græskarpuré, som er købt færdiglavet. Du kan også sagtens lave din egen puré, hvis du hellere vil det. Skær græskar i tern og kog dem i vand. Når ternene er kogt møre blendes de til en fin puré. Du skal bruge ca. 0,5 græskar til 150 g færdig puré.

Bagværk er bare allerbedst nybagt. Har du ikke tid til hævetiden lige før bollerne skal nydes, kan du i stedet lade dem koldhæve natten over, klar til ovnen til morgen, eller du kan fryse bollerne før de bliver bagt. Når du tager dem fra frys skal de direkte i ovnen og blot bage en smule længere end ellers.