Græskarkage m. appelsin og karamel
10-12 pesoner
Der er for alvor dømt efterår med disse græskarsnitter.
Jeg har bagt en klassisk græskarkage og forvandlet til små græskarsnitter. På toppen er der den blødeste og cremet karamel frosting.
Opskriften er super nem og tillader at du hurtigt kan bikse en hverdagskage med et ekstra tvist sammen til dine gæster.
Ingredienser
Græskarkage
½ hokkaidogræskar (250 g færdig græskarpuré)
130 g mørkt muscovado sukker
75 g smør, blødt
2 æg
½ appelsin, skallen og saften heraf
1 dl sødmælk
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk cake factor
½ tsk salt
Karamel frosting
200 g smør, blødt
200 g flormelis
200 g neutral flødeost
3-4 spsk færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 tsk salt
I øvrigt
valnødder
frysetørret havtorn
spiseligt guld
Fremgangsmåde Udskriv
Græskarkage
Flæk græskar og fjern kerner og tråde. Bag græskarret i ovnen i 1 time ved 200 grader varmluft. Blend herefter græskar til en cremet puré. Pisk sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt græskarpuréen og pisk det godt sammen. Pisk æg i massen et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Vend forsigtig appelsinskal og -saft og mælk i massen. Sigt herefter alle de tørre ingredienser i en skål og vend det hele forsigtig sammen.
Kom dejen op i en justerbar rektangulær form (25 x 20 cm) på en bageplade beklædt med bagepapir. Hvis ikke du har en justerbar form, kan du blot bruge en bradepande i stedet, men husk at gange opskriften op. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad bunden køle af i formene.
Karamel frosting
Pisk smør luftigt. Tilsæt flormelis og pisk cremen helt hvid (tager ca. 5-10 minutter). Tilsæt flødeost og karamel og pisk cremen kort igennem. Det er vigtigt ikke at piske for længe, så den ikke skiller. Vend salt i cremen til sidst. Kom frostingen på en sprøjtepose med en stjernetylle.
I øvrigt
Skær herefter 6-8 aflange stykker af kagen og anret på en tallerken. Sprøjt frosting på kagerne. Pynt med valnødder, frysetørret havtorn og spiseligt guld.