Grapefrugt drøm

10-12 personer

En smuk moussekage med smag af grapefrugter og pistacie.

Jeg elsker udtrykket på denne sommerlige moussekage. De sarte nuancer der matcher kagens smag af grape. Glazen der kun dækker den ene halvdel af moussen og afslører den glatte mousse under.

Den bitre smag af grapefrugt kombineres af sød hvid chokolade, hvilket virkelig er en himmelsk kombination.

Ingredienser

Pistaciebund

100 g grønne pistacienødder
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
1 nip salt

Chokolade ganache

1 dl piskefløde
170 g god hvid chokolade

Grapefrugt gele

3 blade husblas
0,5 dl hyldeblomstsaft
1 grapefrugt, saften heraf (ca. 1 dl saft)

Grapefrugt mousse

3 blade husblas
3 økologiske grapefrugt, saften fra 3 og skallen fra 1
1 citron, saften heraf
3 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
100 g god hvid chokolade
3 dl piskefløde

Glaze

4 blad husblas
165 g hvidt sukker
2 dl sødmælk
180 g god hvid chokolade
150 g mirror glaze 
fersken farvet pastafarve/pulverfarve

Pynt

chokoladebrud
fersken farvet pulverfarve
spiselige blomster
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciebund

Blend pistacienødder og flormelis til fint mel i en foodprocessor. Pisk æggehvider med flormelis til en lys og luftig marengs. Vend forsigtigt salt og pistaciemelen i marengsen. Fordel dejen i en firkantet tærteform fra By Ditte Julie. Bag bunden ved 180 grader i 12-15 minutter. Lad bunden køle af. Skær forsigtig bunden fri fra tærteformen og rengør formen. Kom herefter et stykke kageplast langs tærteformen og kom kagen tilbage i formen.

2
Chokolade ganache

Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hak chokolade groft og hæld herefter den varme fløde over chokoladen. Rør det forsigtigt rundt til al chokoladen er smeltet. Lad det svale lidt og hæld det herefter over pistaciebunden. Stil kagen på frys i 1-2 timer.

3
Grapefrugt gele

Kom husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft og saften fra grapefrugten op i en gryde og bring det i kog. Lad det reducere til der er ca 1 dl væske tilbage. Sigt herefter saften gennem en finmasket si eller et rent klæde. Vrid herefter husblassen for vand og kom det op i den varme saft. Lad saften køle af og hæld herefter geléen forsigtigt ovenpå ganachen. Stil kagen tilbage på frys i 1-2 timer.

4
Grapefrugt mousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom grapefrugt saft og skal, citronsaft, sukker og vanilje op i en gryde og bring det i kog. Lad det reducere indtil du har cirka 2 dl væske tilbage. Sigt herefter saften gennem en si eller et rent klæde. Vrid herefter husblassen for vand og kom det op i den varme saft. Hak chokoladen og rør den herefter i og lad blandingen svale. Pisk fløden til en let skum og vend herefter forsigtigt grapefrugt blandingen sammen med den letpiskede fløde over 3 omgange.

Fyld halvdelen af moussen op i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie og rotér formen rundt, så moussen kommer rundt i formen. Stil herefter moussen på frys i 30-60 minutter, til moussen har sat sig en smule. Befri pistaciebunden med ganache og gelé fra formen og fjern kageplasten. Fyld den resterende mousse i formen . Vend herefter bunden ned i moussen, så geléen vender ned i moussen. Pres let bunden ned i moussen og skrab det overskydende mousse af. Stil kagen på frys i minimum 5-6 timer.

5
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være opløst, før du kan tage gryden af varmen. Den hakkede hvide chokolade kommes op i en høj kande. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror glaze. Tilsæt pastafarve og blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Dæk overfladen med husholdningsfilm og lad glazen køle ned til 37-35 grader.

Befri kagen fra formen. Placér kagerne på en bagerist med noget til at samle op nedenunder (evt. en bradepande). Hæld glazen ud på halvdelen af kagen, ved at starte ved kagens kant og derefter bevæge sig ind mod midten. Fjern overskydende glaze fra kanten af kagen og placer kagen på et fad.

6
Pynt

Temperér chokolade. Rør lidt fersken farvet pulverfarve i chokoladen. Krøl herefter et stykke bagepapir sammen og glatte det let ud igen og hælde derefter chokoladen på. Lad chokoladen tørre og bræk herefter chokoladen i brudstykker. Pynt kagen med chokoladebrud, guldstøv og blomster.