Gulerodscupcakes

12 cupcakes

Simple, men super lækre gulerodsmuffins.

Jeg har valgt at toppe disse nemme muffins med en massefrosting og topping så de bliver til lækre cupcakes.

Cupcakes med gulerodscreme, appelsin og gulerødder – mums!

Ingredienser

Gulerodsmuffins

4 æg, str. M/L
300 g brun farin
2,5 dl solsikkeolie
300 g kage hvedemel
1 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
3 gulerødder

Frosting

300 g smør, blødt
300 g flormelis
1,5 tsk vaniljepasta
300 g flødeost

I øvrigt

50 g digestive kiks
1 gulerod
0,5 økologisk appelsin, saften og skallen heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
Gulerodsmuffins

Pisk æg og farin sammen til en luftig æggesnaps. Pisk olie i æggesnapsen lidt efter lidt. Bland alle tørre ingredienser og sigt herefter melblandingen i æggesnapsen. Vend de to forsigtigt sammen. Skræl og riv gulerødder og vend i dejen. Fordel dejen i 12 muffinsforme (gerne en fast form med papir i).

Bag muffins ved 190 garder varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad dem køle af i formen.

2
Frosting

Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en hvid og luftig masse. Rør flødeost i smørblandingen. Kom den på en sprøjtepose med en stor rund tylle fra By Ditte Julie.

3
I øvrigt

Lav tynde strimler gulerod. Vend dem i citronsaft og -skal.

Blend kiks i en minihakker. Sprøjt en top på hver muffin. Dyp dem herefter i de blendede kiks og afsæt endnu en top.

Pynt med gulerodsstrimler.

Tips

I princippet har jeg brugt samme opskrift til disse cupcakes som til disse mini gulerodskager. Dog mindre/større mængder. Derfor kan du også lave lidt af hvert, hvis du ikke ønsker kun ønsker minikager men også cupcakes eller omvendt.