Gulerodshapsere

18 petit fours

Mini gulerodskager til kagebuffeten, til afternoon tea eller til påskebordet.

I disse smukke og elegante gulerods petit fours, gemmer sig i virkeligheden “bare” en klassisk muffin eller cupcake, men i helt nye klæder.

Ingredienser

Gulerodskage

2 æg, str. M/L
15 g brun farin
1,25 dl solsikkeolie
15 g kage hvedemel
0,5 tsk salt
0,5 tsk kanel
0,5 tsk stødt ingefær
0,5 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
1,5 gulerod

Chokoladeovertræk
Frosting

75 g smør, blødt
75 g flormelis
0,5 tsk vaniljepasta
75 g flødeost

I øvrigt

0,5 økologisk appelsin, skallen heraf
1 digestive kiks

Fremgangsmåde Udskriv

1
Gulerodskage

Pisk æg og farin sammen til en luftig æggesnaps. Pisk olie i æggesnapsen lidt efter lidt. Bland alle tørre ingredienser og sigt herefter melblandingen i æggesnapsen. Vend de to forsigtigt sammen. Skræl og riv gulerødder og vend i dejen. Fordel dejen i to By Ditte Julie silikoneform. Bag ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter.

Stil bundene på frys i 1-2 timer og befri dem herefter fra formen.

Har du en enkelt form (9 huller) kan du bage dem ad to omgange.

2
Chokoladeovertræk

Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i en By Ditte Julie silikoneform og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Placér en gulerodskage i hver. Skrab overfladen og stil på køl.

3
Frosting

Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en hvid og luftig masse. Rør flødeost i smørblandingen. Kom den på en sprøjtepose med en rund tylle fra By Ditte Julie.

4
I øvrigt

Befri kagerne fra silikoneformen og placér på et serveringsfad. Afsæt toppe af frosting på hver. Pynt med revet citronskal og lidt knust digestive kiks.

Tips

I princippet har jeg brugt samme opskrift til disse mini kager som til disse cupcakes. Dog mindre/større mængder. Derfor kan du også lave lidt af hvert, hvis du ikke ønsker kun ønsker minikager men også cupcakes eller omvendt.