


Gulerodshapsere
18 petit fours
Mini gulerodskager til kagebuffeten, til afternoon tea eller til påskebordet.
I disse smukke og elegante gulerods petit fours, gemmer sig i virkeligheden “bare” en klassisk muffin eller cupcake, men i helt nye klæder.
Ingredienser
Gulerodskage
2 æg, str. M/L
15 g brun farin
1,25 dl solsikkeolie
15 g kage hvedemel
0,5 tsk salt
0,5 tsk kanel
0,5 tsk stødt ingefær
0,5 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
1,5 gulerod
Chokoladeovertræk
100 g god hvid chokolade
lys orange kakaosmør
Frosting
75 g smør, blødt
75 g flormelis
0,5 tsk vaniljepasta
75 g flødeost
I øvrigt
0,5 økologisk appelsin, skallen heraf
1 digestive kiks
Fremgangsmåde Udskriv
Gulerodskage
Pisk æg og farin sammen til en luftig æggesnaps. Pisk olie i æggesnapsen lidt efter lidt. Bland alle tørre ingredienser og sigt herefter melblandingen i æggesnapsen. Vend de to forsigtigt sammen. Skræl og riv gulerødder og vend i dejen. Fordel dejen i to By Ditte Julie silikoneform. Bag ved 190 grader varmluft i 10-15 minutter.
Stil bundene på frys i 1-2 timer og befri dem herefter fra formen.
Har du en enkelt form (9 huller) kan du bage dem ad to omgange.
Chokoladeovertræk
Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i en By Ditte Julie silikoneform og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Placér en gulerodskage i hver. Skrab overfladen og stil på køl.
Frosting
Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en hvid og luftig masse. Rør flødeost i smørblandingen. Kom den på en sprøjtepose med en rund tylle fra By Ditte Julie.
I øvrigt
Befri kagerne fra silikoneformen og placér på et serveringsfad. Afsæt toppe af frosting på hver. Pynt med revet citronskal og lidt knust digestive kiks.
Tips
I princippet har jeg brugt samme opskrift til disse mini kager som til disse cupcakes. Dog mindre/større mængder. Derfor kan du også lave lidt af hvert, hvis du ikke ønsker kun ønsker minikager men også cupcakes eller omvendt.