


Havtorndrøm m. chokolade
10-12 personer
Glutenfri
Der dømt intense smage i denne nytårskage.
I denne nytårsdessert er der nemlig en dyb browniebund og masser af hovtorn til at friske kagen op.
Ingredienser
Browniebund
125 g god mørk chokolade
125 g lyst rørsukker
125 g smør
3 æg
0,75 dl mandelmel
Havtornmousse
3,5 blade husblas
3 spsk lyst rørsukker
300 g havtorn, friske eller frosne
2 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
3 dl piskefløde
Havtorngele
4 blade husblas
1 dl vand
200 g havtorn, friske eller frosne
50 g lyst rørsukker
I øvrigt
chokolade
guldstøv
frysetørret havtorn
guldkugler
skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
Browniebund
Kom chokolade, sukker og smør over et vandbad og lad det hele smelte ved middel varme. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Pisk ægg i chokoladeblandingen et af gangen og vend herefter mandelmel i blandingen. Kom dejen op i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag browniebunden ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad bunden køle af i formen.
Havtornmousse
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kom sukker, havtorn, vanilje, citronskal- og saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i 10 minutter under låg ved middel varme. Sigt herefter havtornene fra så du kun har saften tilbage. Kom den udblødte husblas op i saften. Lad det svale. Pisk herefter fløde til en let skum og vend det forsigtig sammen med havtornsaften over 3 omgange. Kom moussen op i en sprøjtepose.
Befri browniebunden fra kageringen og udvid kagering med 2-3 cm. Placér ringen omkring bunden så bunden står i midten og kom herefter et stykke kageplast langs kageringens kant. Start med at fylde havtornmoussen langs kagens kant og afslut på toppen. Stil derefter kagen på frys i minimum 4 timer.
Havtorngele
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Kog vand, havtorn og sukker op. Når alt sukkeret er smeltet tages gryden af varmen. Sigt havtornlagen gennem en finmasket si eller et rent klæde, så du kun har saften tilbage. Opløs den udblødte husblas direkte i den lune havtornslage. Lad havtornslagen sætte sig til en tyktflydende gelé, hvorefter den fordeles henover kagens top.
Sæt kagen på køl i minimum 1 time til geléen har sat sig helt. Skær dernæst kagen fri fra kageplast med en skarp kniv og placer kagen på et serveringsfad.
I øvrigt
Blend chokoladen til små stykker i en minihakker og kom det op i en frysepose sammen med guldstøv og ryst det sammen. Pynt kagen.