Hindbær/pistaciedrøm

6-8 personer
Glutenfri

Den sødeste Liva fra Juniorbagedysten har tryllet denne smukker hindbærmoussekage frem.

Livas opskrift på denne smukke moussekage består af en glutenfri pistaciebund, hindbærgelé, hindbærmousse og til sidst et smukt chokoladebånd omkring.

Liva guider dig til en smuk moussekage.

Ingredienser

Pistaciebund

60 g hvid chokolade
30 g smør
60 g sukker
1 æg
30 g mandelmel
40 g pistaciemel
1 nip salt

Gele

1 dl hindbærsaft
2 blade husblas

 

Hindbærmousse

2 blade husblas
200 g hvid chokolade
100 g hindbærpuré
50 ml citronsaft
250 ml piskefløde

 

Pynt

skovsyre
bladguld
pistaciemel
frysetørrede hindbær
200 g hvid chokolade
en smule lyserød farve

 

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciebund

Smelt hvid chokolade og smør i mikroovnen. Tilsæt sukker og pisk æggene i. Vend herefter mandelmel, pistaciemel og salt i massen. Fordel dejen i en rund silikone/springform (11,5 i diameter) og bag bunden ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter lad bunden køle helt ned.

2
Gele

Læg dit husblas i blød i en smule koldt vand. Varm din saft op og tilsæt herefter husblas i den lune saft. Lad geléen køle en smule ned. Hæld din gelé ned i en springform og lad den sætte sig en smule. Læg nu den kolde bund ovenpå og lad dem fryse natten over. 

3
Hindbærmousse

Udblød husblas i koldt vand. Smelt chokoladen i mikroovnen og lad den køle en smule ned. Bring hindbærpuré og citronsaft til kogepunktet og tag gryden af varmen. Tilsæt nu din husblas og rør den ud i den varme saft. Hæld hinbærpuréen over i din hvide chokolade og stavblendt. pisk fløden til en let skum, og vend forsigtigt skummen sammen med hindbærpuréen. Fordel din mousse i en rund silikoneform (16 cm i diameter) og tryk kagen ned i (med geléen ned først) lad kagen fryse natten over (Den skal være bundfrossen)

4
Pynt

Klip et stykke kageplast, så det når hele vejen rundt om din kage. Temperer din chokolade, og tilsæt farven. Smør et tyndt lag ud på plasten, og lad det tørre en smule. Sæt båndet rundt om kagen. Pynt din kage med blomster, pistaciemel og frysetørrede hindbær