Hindbærsnitter
7 store snitter
14 små snitter
Jeg tror, at vi alle kender denne bager-klassiker. Nemlig hindbærsnitten.
Hjemmelavede hindbærsnitter er super nemme at lave, men er et super hyggeligt projekt at lave sammen og smager magisk!
Forkæl dig selv, familien og ungerne med klassiske, hjemmelavede hindbærsnitter.
Ingredienser
Mørdej
60 g flormelis
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Glasur
150 g flormelis
1 spsk citronsaft
1 spsk vand
I øvrigt
5 spsk hindbærmarmelade
frysetørrede hindbærstykker
hindbærstøv
rød skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
Mørdej
Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.
Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse i to stykker (15×32 cm). Skær stykkerne til (evt. med skæreskiver på din kagerulle) så du får to helt lige/skarpe stykker. Bag mørdejstykkerne ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter. Lad bundene køle.
Glasur
Rør alle ingredienser godt sammen.
I øvrigt
Placér den ene mørdejsbund på et serveringsfad. Smør marmelade ud på bunden. Placér den anden mørdejsbund herpå. Smør glasur på toppen. Pynt med frysetørrede hindbærstykker, støv og skovsyre. Lad glasuren sætte sig.
Skær snitter ud i ønskede stykker.