Hjemmelavet vaniljeis med karamel og topping
6 portioner
Hvem elsker ikke hjemmelavet is?
Denne vaniljeis er lavet helt uden ismaskine og smager himmelsk.
Jeg har toppet vaniljeisen med karamel, chokolade, oreokiks og friske jordbær.
Ingredienser
Hjemmelavet is
4 tsk vaniljepasta
2 dl lyst rørsukker
12 past. æggeblommer
8 dl piskefløde
1 ds dulce de leche
Topping
150 g hasselnødder uden hinde
100 g god mørk chokolade
oreokiks
jordbær, friske
Fremgangsmåde Udskriv
Hjemmelavet is
Pisk vanilje, sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen. Fordel ismassen i 6 serveringsskåle (15 cm i diameter) fra By Ditte Julie.
Kom dulce de leche i en skål og rør karamellen lind. Fordel herefter karamellen over de 6 skåle med is. Brug en madpind eller lignende til at skabe en marmoreret effekt i isdesserterne. Stil dem på frys i minimum 2-3 timer.
Topping
Hak nødder og chokolade groft. Skrab cremen ud af kiksene og bærk dem ud i mindre stykker. Skær jordbær ud i mindre stykker. Fordel topping på hver is inden servering.
Tips
Undlad oreokiks for en glutenfri isdessert.