Højsnegle m. creme, æble og mandler
9-12 snegle
Jeg elsker højsnegle. Alt det lækre du kender fra snegle, men bare endnu mere snasket og lækre.
Disse lækre cremesnegle har masser af smag fra friske æbler og sprøde mandler.
Ingredienser
DEJ
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk salt
Creme
15 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
2 spsk maizena
2,5 dl sødmælk
REMONCE
100 g smør, blødt
100 g brun farin
1 tsk cake factor
I øvrigt
2 dl æblemarmelade
1 æg til pensling
1 dl æblemost
mandler med hinde
Fremgangsmåde Udskriv
Dej
Smelt smør i en gryde. Tilsæt mælk. Når smør/mælkeblandingen er lillefinger varmt kommes den i en røreskål og gær opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Mel (start med 500 g) og salt blandes sammen og tilsættes lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 minutter. Dejen stilles til hævning et lunt sted i 1-1,5 time.
Creme
Rør sukker, æg, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld massen tilbage i gryden og varm op mens du konstant pisker til cremen tykner. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.
REMONCE
Rør alle ingredienser sammen.
I øvrigt
Dejen tages ud af skålen og rulles ud (40 x 60 cm) på et bord med en smule mel. Smør remonce ud på dejen. Smør et lag æblemarmelade ud over remoncen. Tril dejen stramt sammen på den lange led. Skær 9-12 lige store snegle (ca. 3-4 cm i tykkelsen). Placér sneglene dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie på en bageplade (9 cm i diameter). Lad dem efterhæve i 30 minutter. Når de er hævet fyldes de med creme i midten ved hjælp af en sprøjtepose (ca. 1 tsk creme til hver). Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 10-12 minutter.
Kom æblemost i en gryde og lad den koge ind til en sirup. Hak mandler groft. Lad sneglene køle af. Pensl sneglene med æblesirup og drys med hakkede mandler.
Tips
Hvis ikke du har små silikoneforme, så kan du komme bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie. Bag istedet “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 minutter. Du kan også bage dem i små kageringe (8-9 cm i diameter) på 2 bageplader beklædt med bagepapir.