Honeycomb candy

25-30 stykker

Har du hørt om honeycomb før? Det er de lækreste karamelbrud, der er kendetegnet ved at være helt lette, luftige og sprøde – og så smager de helt fantastisk. Karamelbrudene består kun af fire ingredienser, og jeg har valgt at dyppe dem i mørk chokolade, der harmonerer helt perfekt til de søde karamelbrud.

Ingredienser

Honeycomb candy

200 g sukker
80 g honning eller lys sirup
0,5 dl vand
2 tsk natron
200 g god mørk chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Honeycomb candy

Gør et stykke bagepapir klar på en bradepande eller et fad. Kom sukker, honning eller lys sirup og vand i en høj gryde ved middel varme. Når sukkeret og honningen er smeltet sammen, skrues op for varmen. Kog massen op til ca. 148 grader under omrøring. Tag derefter gryden af varmen og tilsæt natron. Brug evt. et piskeris til grundigt at fordele natron i sukkermassen. Når natron røres i, vil massen skumme en del op, hvorfor det er en god idé at vælge en høj gryde. Hæld den varme honeycomb over på bagepapiret og lad det køle helt af i en times tid.

Temperer chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad til 32-34 grader. Bræk den afkølede honeycomb i mindre stykker – brug evt. en savtakket kniv til at bryde den hårde masse op. Dyp den ene halvdel af karamelbrudene i chokoladen og kom dem på et stykke bagepapir – og nu er de klar til at blive spist!

Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.