Hvid chokolade cheesecake m. strejf af citron

10-12 personer

Chokolade cheesecake med citron er bare en klassiker.

Denne cheesecake består af en pistaciemørdej i bunden. Herpå har jeg støbt en hvid chokoladecreme med vanilje. På toppen har jeg lagt en krans af citroncreme.

Jeg elsker mødet mellem hvid chokolade og citron – det er en herlig kombination!

Ingredienser

Pistaciemørdej

100 g kage hvedemel
50 g grønne pistacienødder
60 g flormelis
80 g smør, blødt
2 æggeblommer

Ostecreme m. hvid chokolade

5 blade husblas
200 g god hvid chokolade
2 tsk vaniljepasta
120 g flormelis
400 g flødeost naturel
2 dl cremefraiche, 38 %
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
4 dl piskefløde

Citroncreme

3 blade husblas
4 økologiske citroner, saften og skal fra 2 (ca. 2,5 dl)
160 g lyst rørsukker
1 æg, str M
60 g smør, koldt

I øvrigt

spiselige blomster
bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciemørdej

Hak nødder fint. Bland mel, flormelis, smør og finthakkede pistacienødder sammen til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

Udrul mørdejen (cirka 4 mm i tykkelsen) og udstik mørdejen så den passer i en kagering på 20 cm i diameter. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad den køle af.

2
Ostecreme m. hvid chokolade

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade og smelt den i en skål over vandbad ved middel varme. Når chokoladen er smeltet, tages skålen op. Lad chokoladen svale. Rør vanilje, flormelis, flødeost, citronskal og cremefraiche godt sammen i en dyb skål. Tilsæt den afkølede hvide chokolade og rør massen jævn. Varm 1/2 dl fløde og citronsaft op i en gryde, vrid husblassen og rør den ud i den lune fløde. Vend fløden sammen med osteblandingen. Pisk resten af fløden til en let skum og vend den sammen med ostecremen.

Placér en kagering foret med et stykke kageplast omkring mørdejsbunden og fyld herefter flødeostecremen over bunden.  Stil kagen på frys i minimum 3 timer.

3
Citroncreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom citronsaft, citronskal og halvdelen af sukkeret op i en gryde og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og æg sammen til en luftig æggesnaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen og rør sammen. Kom blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op under konstant piskning ved middelvarme til den tykner. Tilsæt husblas sammen med smør i tern og rør det ud i massen. Hæld citroncremen i en rund toppingform med bobler fra By Ditte Julie og lad cremen sætte sig på frys i minimum 3 timer.

4
I øvrigt

Befri kagen fra kagering og kageplast. Tag citroncremen ud af silikoneformen og placér ovenpå cheesecaken. Pynt kagen med spiselige blomster og bladguld.