Hvid chokoladekage m. topping af dragerede hasselnødder

8-10 stykker
Glutenfri

Super nem chokoladekage af hvid chokolade med den lækreste topping.

En hvid chokoladekage bliver ofte også kaldt en blondie – altså en hvid brownie. En rigtig blondie eller browniekage er i mine øjne lavet helt uden mel for at gøre kagen så smushy som overhovedet muligt. Derfor er kagen også glutenfri.

Opskriften på denne super lækre hverdagskage er super nem og perfekt til en familiefødselsdag, klassenstime eller til at dele ud på arbejdet.

Ingredienser

Hvid chokoladekage

200 g god hvid chokolade
200 g smør
3 æg, str. M/L
200 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepulver
50 g mandler uden hinde
100 g mandelmel eller kage hvedemel

Hvid chokoladeganache

1 dl piskefløde
150 g god hvid chokolade 

Topping

200 g dragerede hasselnødder (jeg har brugt disse: hindbær, dark milk og hvid karamel)
50 g grønne usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hvid chokoladekage

Smelt chokolade og smør i en gryde. Pisk æg, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Vend forsigtigt æggesnapsen i chokoladeblandingen. Hak mandler fint. Tilsæt mandler og mandelmel i chokoladeblandingen lidt efter lidt. Hæld dejen i en stor rund silikoneform (20 cm i diameter). Glat overfladen ud med en kagespartel.

Bag ved 180 grader i 30-35 minutter. Den vil føles en smule ubagt, men ellers bliver den tør. Stil kagen på køl minimum natten over.

2
Hvid chokoladeganache

Varm fløde op i en gryde. Hak chokolade og hæld den varme fløde herover. Rør godt rundt. Hæld den over chokoladekagen (som stadig er i silikoneformen). Stil den på køl i ca. 15 minutter.

3
Topping

Hak dragede hasselnødder og pistacienødder tilfældigt. Gerne nogle fint og nogle groft. Fordel al toppingen over ganachen og pres let ned i ganachen.

Stil kagen på frys i et par timer, så du nemmere kan befrie den fra sin form.

Befri kagen og placér den på et serveringsfad. Stil den på køl til den skal spises.