Ispinde med ribs

4 ispinde
Glutenfri

Friske og lette sommer is til fryseren og varme sommerdage – bedste sommer!

Lav din helt egne is med friske sommer bær helt uden ismaskine.

Det skal være nemt at lave hjemmelavet is – og også smukke is – så denne opskrift er til alle og er selvfølgelig også super nem!

Ingredienser

Ribsis

80 g ribs, friske eller frosne
1 spsk lyst rørsukker
80 g skyr
80 g kondenseret mælk
80 ml piskefløde

CHokoladepynt

lys alkohol
50 g god hvid chokolade
rød kakaosmør
friske ribs

Fremgangsmåde Udskriv

1
Ribsis

Kom ribs og sukker op i en gryde og bring i kog. Sigt blandingen så du kun har saften tilbage. Lad saften køle. Rør skyr og kondenseret mælk i den afkølede saft. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Vend flødeskummen i bærblandingen. Fordel blandingen i 4 isforme fra By Ditte Julie. Bank formen forsigtigt mod bordpladen så ismassen fordeles i formene. Stik ispinde heri og fyld en smule mere ismasse i. Placér låget herpå. Brug fingrene på låget til at fordele ismassen godt ud i låget også. Stil dem på frys i minimum 3 timer eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frys i 3 måneder.

2
Chokoladepynt

Stil alkohol i fryseren natten over.

Temperér chokolade. Indfarv med rød og kom på en sprøjtepose med et lille hul. Hæld den kolde alkohol i en skål. Sprøjt chokolade tilfældigt i alkoholen, så der dannes små grene.

Lav evt. også pynt med stempler fra By Ditte Julie af den overskydende chokolade.

Pynt ispindene med chokoladepynt og ribs.

Tips

Jeg har lavet disse is med ribs smag, men du kan let erstatte ribs med jordbær, hindbær, brombær eller lige præcis det du har lyst til.

Har du ikke lige netop denne form, kan du sagtens bruge en af mine andre By Ditte Julie flødebolleforme eller isforme, eller den du har derhjemme.

Opbevar ispindene på frys i op til 3 måneder.