Jordbær-rabarberis

6 desserter

Aldrig har det været nemmere at lave sommerlige is-desserter.

Jeg laver altid is uden ismaskine – så det er simpelthen så simpelt at lave denne sommerdessert.

Denne is består af hjemmelavet sommermarmelade med jordbær og rabarber, kondenseret mælk, fløde og skyr.

Ingredienser

Sommermarmelade

450 g jordbær
450 g rabarber
2 økologisk citroner, skallen og saften heraf
2 tsk vaniljepasta
450 g syltesukker

Hjemmelavet is

150 g sommermarmelade
25 g glukosesirup
100 g skyr
100 g kondenseret mælk
1 dl piskefløde
2-3 tsk sommermarmelade (til swirls)

I øvrigt

50 g god hvid og/eller ruby chokolade
friske jordbær
grønne pistacienødder
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hjemmelavet sommer marmelade

Rens rabarber og skær dem i mindre stykker. Kom herefter jordbær og rabarber op i en gryde sammen med citronskal og -saft, vanilje og sukker. Bring det i kog og lad det herefter simre til bærrene er kogt møre og saften er kogt ind. Hæld marmeladen på skoldede glas.

Opskriften på hjemmelavet sommermarmelade giver ca. 3 mellemstore glas. Brug den her til is, på sommerboller med smør, i en lagkage eller hvad du har lyst til. De kan holde sig i 2-3 uger på køl.

2
Hjemmelavet is

Giv marmelade og glukosesirup et kort opkog, så siruppen smeltes ud i marmeladen. Lad det køle lidt af igen. Rør herefter skyr og kondenseret mælk i lagen. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den i massen. Fordel massen i en stor form (jeg brugte en brødform) og bland 2-3 tsk marmelade i så det danner swirls. Stil isen på frys i minimum 3 timer.

3
I øvrigt

Temperér chokolade. Krøl et stykke bagepapir sammen. Glat papiret lidt ud igen og smør chokoladen ud herpå. Når chokoladen har sat sig knækkes den i brud og befries fra bagepapiret

Læg 3-5 spsk jordbærmarmelade i hver skål og læg 2 spsk is ovenpå. Pynt med chokoladebrud, friske jordbær skåret i mindre stykker, finthakket pistacie og blomster.