Jordbærmarmelade

2 mellemstore glas
Glutenfri

Hjemmebagte fødselsdagsboller med et lag af en sød, hjemmelavet jordbærmarmelade er bare lækkert.

Det er så utrolig nemt at lave sin egen marmelade og så kan du komme lige præcis de bær i, som du holder af.

Lav en god portion, så du også kan dele ud til søde veninder eller bedsteforældre som en lille sød gave.

Ingredienser

Jordbærmarmelade

20 hele peberkorn
500 g jordbær, friske eller frosne
250 g syltesukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, saften og skallen heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
Jordbærmarmelade

Kom peberkorn i et tefilter og bind en knude, så kornene ikke falder ud. Kom alle ingredienser i en gryde og kog dem op under låg. Lad bærrerne koge i ca. 15 minutter (fortsat under låg). Fisk tefiltret med peberkornene op og blend marmeladen med en stavblender. Hæld den på 2 skoldede glas og lad marmeladen køle helt af inden lågene kommes på.

Tips

Opbevar marmeladen på køl så holder den sig i 2-3 uger.