Julekage med amarena kirsebær, mælkechokolade og nougat

10-12 personer
Glutenfri

En smuk og ekstravagant julekage til at imponere julens mange gæster.

I denne opskrift skal vi sammen igen en masse elementer og teknikker, men jeg har filmet processen, så jeg kan holde dig i hånden hele vejen igennem.

Julemoussekagen består af en mælkechokoladebund, nougatmousse, kirsebærganache og vaniljemousse – i mine øjne julens vigtigste smage.

Ingredienser

MÆLKECHOKOLADEBUND

100 g lyst rørsukker
100 g æggeblommer
150 g god mælkechokolade
100 g smør
100 g hasselnødder med hinde
1 nip havsalt
2 tsk instant kaffe

NOUGATMOUSSE

3 blade husblas
1 dl sødmælk
150 g hasselnødnougat
2 dl piskefløde

AMARENAKIRSEBÆR GANACHE

150 g god hvid chokolade
1 dl piskefløde
20 g amarena sirup (lagen fra amarena kirsebær)
0,5 citron saften heraf
8 hele amarena kirsebær

VANILJEMOUSSE

5 blade husblas
3 tsk vaniljepasta
2 tsk instant kaffe
4 dl piskefløde
3 dl A38

I ØVRIGT

125 g god gold chokolade
krymmel (Red Nose) 

Fremgangsmåde Udskriv

1
MÆLKECHOKOLADEBUND

Pisk sukker og æggeblommer sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps. Hak chokolade og smelt den sammen med smør ved lav varme. Vend meget forsigtigt chokoladesmørret i æggesnapsen. Hak nødder mellemgroft og bland med salt og kaffe. Vend nøddeblandingen i dejen.

Hæld dejen i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag chokoladebunden midt i ovnen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Lad bunden køle af i formen og skær den dernæst fri langs kanten med en lille kniv. Rengør kageringen og læg et stykke kageplast ned langs siden. Kom chokoladebunden tilbage i formen og tryk den en smule flad, særligt i siderne. 

2
NOUGATMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm sødmælk op til lige under kogepunktet. Smelt nougat heri. Rør den udblødte husblas heri. Pisk fløde til en letpisket flødeskum. Bland de to forsigtigt sammen. Hæld moussen i to boblekranse fra By Ditte Julie. Stil på frys i minimum 3 timer. 

3
AMARENAKIRSEBÆR GANACHE

Hak chokolade og kom i en høj kande. Varm fløde, kirsebærsirup og citronsaft op i en gryde. Hæld den varme lage over chokoladen. Tilsæt kirsebær. Blend blandingen med en stavblender til en fin ganache. Hæld ganachen over mælkechokoladebunden. Stil kagen på frys til ganachen har sat sig. 

4
VANILJEMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Varm 0,5 dl fløde op til lige under kogepunktet sammen med vanilje og kaffe. Rør den udblødte husblas ud i den lune fløde. Rør A38 ud i fløden. Pisk den resterende fløde til en letpisket flødeskum og vend i flødeblandingen. 

Befri den ene nougatmousse fra boblekransen og placér denne i en rund silikoneform (22 cm i diameter) med kageplast langskanten. Placér den i midten af formen med boblerne opad. Lad den stå og “tø” kort, således at nougatmoussen sætter sig i formen. På den måde undgår du, at vaniljemoussen siver ind mellem form og nougatmousse. 

Hæld lidt mere end halvdelen af vaniljemoussen over kransen af nougatmousse. Hæld først langs kanten og derefter over kransen. Hæld så der er ca 1 cm vaniljemousse over kransens top. Stil kagen på frys i 10-15 minutter så moussen sætter sig en smule. Lad den resterende vaniljemousse stå på køkkenbordet i mens. 

Befri mælkechokoladebunden med ganache fra kagering og kageplast. Hæld den resterende vaniljemousse i silikoneformen og pres herefter bunden forsigtigt ned heri med ganachen nedad. Skrab evt. kanten med en kagespartel fra By Ditte Julie. 

Stil kagen på frys natten over.  

5
I ØVRIGT

Befri kagen fra silikoneformen og kageplast og placér den på et serveringsfad. Befri nougatmoussen fra boblekransen og placér den ovenpå vaniljemousse, så den passer passer med den anden nougatmousse.

Temperér chokolade. Smør den ud i et tyndt lag på et stykke kageplast i 5 cm med en kagespartel. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og placér båndet rundt om kagen. Lad chokoladen sætte sig yderligere inden du fjerner kageplasten. Pynt med krymmel.