Julemarengs

18-20 marengsfigurer
Glutenfri

Disse julemarengskranse er en super hyggelig aktivitet i køkkenet for eksempel med ungerne til hjælps.

Marengs smager jo herligt, men disse julede marengskranse er også super dekorative til juletræet eller julebordet som fint julepynt.

Jeg har ikke kun lavet marengskranse men også små juletræer i marengs og andet marengs julepynt og pyntet med julekrymmel. Lad dig inspirere til at lave dit eget spiselige julepynt!

Ingredienser

MARENGS

130 g æggehvider
130 g hvidt sukker
130 g flormelis
lys grøn, mørk grøn og rosa pastafarve fra By Ditte Julie
krymmel (Santa’s Favorit og Red Nose
 – undlad, hvis du ønsker det 100% glutenfrit, da der er spor af gluten i krymmel)

Fremgangsmåde Udskriv

1
MARENGS

Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk massen til en luftig marengs. Sigt flormelis i marengsen og vend forsigtigt sammen. 

Del marengsen i tre lige store portioner. Indfarv hver portion. Jeg har brugt lys grøn, mørk grøn og mørk rosa. Kom hver portion på en sprøjtepose med en By Ditte Julie adapter og tylle. 

Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Du kan evt. sætte papiret fast med en smule marengs under hvert hjørne. Sprøjt juletræer og julekranse. Pynt med krymmel.

Bag ved 110 grader varmluft i 1,5 time. Sluk ovnen og lad marengsen køle af i ovnen – helst natten over.