Kæmpe cookiekage m. chokolade og skumfiduser

10-12 personer

Denne cookie kage er simpelthen en af de nemmeste hverdagskager til dato.

Kagen kan bages sammen med børnene i efterårsferien til et hyggeligt fællesprojekt, eller den kan bages når det skal gå lidt ekstra stærkt til eftermiddagskaffe-gæsterne.

Velbekomme!

Ingredienser

Cookiedej

250 g smør
125 g lyst rørsukker
125 g brun farin
2 tsk vaniljepasta
2 æg, str. M/L
360 g kage hvedemel (el. alm. hvedemel)
1 tsk bagepulver
0,25 tsk salt
200 g chokolade (din yndlings)
100 g mørk chokolade
2 håndfulde skumfiduser (mini skumfiduser, alm. kan også bruges, men skær dem gerne i mindre stykker)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Cookiedej

Kom smør, sukker og vanilje op i en skål, og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt æggene og sigt herefter hvedemel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen. Tilsæt saltet og rør det i dejen. Hak de 200 g chokolade groft, og vend det i dejen. Placer halvdelen af cookiedejen i en springform (22 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel herefter de 100 g  mørk chokolade og skumfiduserne over bunden og pres det resterende cookiedej over chokoladen (tag evt. lidt vand på hænderne til at presse dejen ud). Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 40-45 min. Kagen skal være gylden på toppen. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.

Tag herefter kagen ud af formen og nyd et stykke.

Hvis ikke du har lyst til at lave en stor kage, kan du altid lave almindelig cookies ud af dejen.