Kæmpe flødebolle-skulptur

2 skulpturer

I denne bageskole skal vi virkelig lege og slippe kreativiteten løs i køkkenet.

I bagekurset gennemgår vi den drilske disciplin, nemlig chokoladetemperering.

Vi støber adskillige flødeboller i de smukkeste pastelfarver og sætter dem til sidst sammen til en smuk og dekorativ dessert skulptur.

 

Ingredienser

Chokoladeskaller

600 g god hvid chokolade
gul pulverfarve
grøn pulverfarve
lilla pulverfarve
lyserød pulverfarve

Flødebolleskum

125 g hvidt sukker
50 g glukosesirup
15 g vand
1 tsk vaniljepasta
70 g æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 tsk hindbærstøv

Pynt

chokoladekugler i forskellige farver og størrelser
chokoladesnirkler (ovenstående opskrift)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Del chokoladen i 4 og indfarv herefter chokoladen med gul, lilla, lyserød og grøn pulverfarve. Støb følgende halvkugler:

4 chokoladeskaller af 6 cm (gul)
16 chokoladeskaller af 4 cm (gul, lilla, lyserød og grøn)
16 chokoladeskaller af 3 cm (gul, grøn, lilla og lyserød)
12 chokoladeskaller af 2 cm (gul, grøn, lilla og lyserød)

Husk at banke overskydende chokolade ud af formenene.

Støb 2 lilla spiraler af 4 cm i diameter. Dette er foden, som chokolade kuglerne skal stå på. Her skal chokoladen IKKE bankes ud af formen.

2
Chokoladesnirkler

Af det overskydende chokolade laves der chokoladesnirkler. Her er der brugt den gule og lyserøde farve. Men husk, du bestemmer selv, hvilken farve du ønsker at lave. Lav chokoladesnirkler ved at hælde chokoladen ud på et stykke kageplast. Træk herefter en kagespartel med riller gennem chokoladen og lad den sætte sig en smule. Tvist herefter chokoladebåndet i hver sin ende af kageplasten, så det danner snirkler.

3
Flødebolleskum

Kog sukker, glukose, vand og vanilje op i en gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let og tilsæt 1 spsk sukker og pisk til det skummer. Herefter tilsættes den varme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes på fuld kraft. Pisk indtil at flødebolleskummet er kølet ned til stuetemperatur. Pisk herefter hindbærstøv i flødebollemassen. Kom skummet op i en sprøjtepose og klip et passende hul. Fordel skummet i chokoladeskallerne som har en diameter på 6 cm og 4 cm. De mindre chokoladeskaller skal ikke have flødebolleskum i. Hold afstand til kanten, der skal mindre skum i, end du regner med. Varm en pande eller gryde op og placér kort en chokoladeskal på den varme overflade, så kanten smeltes en smule. På den måde binder den våde chokolade halvkuglerne sammen til en flødebolle kugle.

4
Samling

Samlingen af skulpturen er til fri fantasi, men “lim” spiralen foden fast til en tallerken med chokolade og “lim” herefter den store chokoladekugle fast derpå. Herefter er der fri leg. Men sørg gerne for at der er 3 kugler (4 cm i diameter) med flødebolleskum på hver skulptur. Brug chokolade til at “lime” kuglerne fast.

5
Pynt

Skulpturen er pyntet med chokoladesnirkler og forskellige chokoladekugler.