Karamelchokolader

21 chokolader

Fyldte chokolader med karamel i alle afskygninger.

Disse hjemmelavede chokolader er nemlig først og fremmest støbt i karamelliseret hvid chokolade. Derefter består fyldet i chokoladeskallerne af blød salt karamel og knasende karamelkugler.

Fyldte chokolader er dejlige at have på køl til uventede gæster eller til værtindegaven, når du står og skal ud af døren.

Ingredienser

Chokoladeskaller

75 g kakaosmør
guldstøv
mørk grøn pulverfarve
300 g god gold chokolade

Karamelfyld

10 spsk dulce de leche
1 nip havsalt
karamelkugler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér kakaosmør og del den op i to. Indfarv den ene portion med guld, den anden med grøn. Sprøjt begge farver i en By Ditte Julie chokoladeform, praline, med en tandbørste i en chokoladeform. Til sidst har jeg penslet med mørk grøn.

Temperér chokolade. Hæld den i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil formen på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokolader med til sidst.

2
Karamelfyld

Rør karamel og salt op. Kom karamellen på en sprøjte pose. Fyld et par karamelkugler i hver form og fyld herefter med karamel.

Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer den gemte chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne.

Hæld den tempererede chokolade over formen med chokoladeskaller med ganache. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen. Bank dem ud af formen.

Tips

Du kan bruge hvilke som helst af mine By Ditte Julie chokoladeforme, så du får lige præcis den form på dine chokolader, som du ønsker.