Karamelkage

9-12 stykker

Du går ikke galt i byen med denne kage.

En sprød kiksebund, cremet karamel i midten og chokolade på toppen.

Skær den ud i mindre stykker, så har du små lækre stykker af karamelkage til dessertbordet.

Ingredienser

Sablé (kiksebund)

300 g kage hvedemel
120 g lyst rørsukker
150 g smør, blødt
2 tsk vaniljepulver
4 æggeblommer

Karamel

120 g kondenseret mælk
2 spsk lys sirup
120 g brun farin
120 g smør

Mælkechokoladeganache

200 g god mælkechokolade, 41 %
1,5 dl piskefløde
1 nip salt

i øvrigt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Sablé (kiksebund)

Smuldr hvedemel, sukker, smør og vanilje mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Pres dejen ud i en By Ditte Julie silikoneform og brug en kagespartel til at presse bunden helt lige. Bag i 10-15 minutter ved 190 grader varmluft.

2
Karamel

Kom alle ingredienser i en gryde og bring det langsomt i kog ved middelvarme. Lad karamellen koge ind i nogle få minutter under konstant omrøring. Efter nogle minutter tages gryden af varmen. Rør fortsat i gryden i yderligere tre minutter. Hæld karamellen over kiksebunden og stil kagen på køl.

3
Mælkechokoladeganache

Hak chokolade fint og kom op i en skål. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet. Tilsæt salt og rør. Hæld herefter den varme fløde over chokoladen og rør forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Lad ganachen køle kort og hæld den herefter over karamellen.

4
i øvrigt

Hak nødder og bland med chokoladekugler. Fordel blandingen over ganachen. Stil kagen på køl til ganachen har sat sig.

Befri kagen fra silikoneformen.