Karamelkvadrater m. brownie og havsalt

9 desserter
Glutenfri

Små glutenfrie moussedesserter med lækker brownie og saltkaramel.

Elsker du karamel og chokolade ser disse moussekager lige noget for dig.

Du får både karamelmousse, chokolade brownie, karamel med havsalt og masser af chokolade.

Ingredienser

Browniebund

100 g god mørk chokolade
100 g lyst rørsukker
100 g smør
3 æg
0,5 dl mandelmel

Karamelmousse

3 blade husblas
4 dl piskefløde
4 spsk færdigkogt karamel (dulce de leche)
1 nip havsalt

I øvrigt

færdigkogt kondenseret mælk (dulce de leche)
1 tsk havsalt
50 g gold chokolade
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Browniebund

Kom chokolade, sukker og smør over et vandbad og lad det hele smelte ved middelvarme. Tag det af varmen når sukkeret er opløst. Pisk æg i chokoladeblandingen et ad gangen og vend herefter mandelmel i blandingen. Kom dejen op i en kagering (16 centimeter i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag browniebunden ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad bunden køle af og udstik herefter 9 firkantet stykker af 3,5 x 3,5 cm.

2
Karamelmousse

Udblød husblas i rigelig vand i minimun 10 minutter. Kom 1 dl piskefløde op i en gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Knug husblassen fri for vand og kom det op i den varme fløde. Lad fløden svale kort. Vend herefter den lune fløde sammen med karamellen og havsalt. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend det sammen med karamelblandingen. Kom karamelmoussen på en sprøjtepose.

Fyld karamelmoussen op i små silikonekvadrater fra By Ditte Julie. Fyld formene op så der ca. mangler en halv centimeter fra formens åbning. Kom herefter browniebunden i formene og pres let bunden ned i moussen og skrab den overskydende mousse af. Kom desserterne på frys i minimum 4 timer eller natten over.

3
I øvrigt

Befri moussekagerne fra deres form. Rør dulce de leche op med havsalt til en saltet karamel og fyld “hullet” i toppen af moussekagerne. Temperér chokoladen og krøl et stykke bagepapir sammen. Glat det lidt ud igen og smør chokoladen ud herpå. Når chokolade har sat sig knækkes den i brud.

Pynt med chokoladebrud og guldstøv. Brug evt. billedet til inspiration.