Karamelnougat med hasselnødder

20-25 karameller

Nougat er noget af det lækreste slik, der findes. Jeg har videreudviklet på den klassiske franske nougat. Jeg har lavet en version med karamelliseret hvid chokolade eller gold chokolade, knasende, ristede hasselnødder og mørk chokolade.

Ingredienser

Karamelnougat med hasselnødder

150 g hasselnødder
150 g gold chokolade
250 g sukker
120 g vand
100 g glukosesirup
80 g æggehvider
20 g sukker
120 g honning
½ tsk. salt
2 spsk. smagsneutral olie
250 g mørk chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Karamelnougat med hasselnødder

Rist hasselnødderne gyldne på en pande, og lad dem efterfølgende køle af på et stykke bagepapir. Læg hasselnødderne på et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Smelt gold chokolade over vandbad eller i mikroovnen, og stil den til side.

Kom 250 g sukker, vand og glukosesirup i en gryde med et sukkertermometer, og lad det koge op. Pisk imens æggehviderne skummende, tilsæt de 20 g sukker, og pisk videre til en let marengs. Når sukkerlagen rammer ca. 140 grader, tilsættes honningen. Kog sukkerlagen videre op til ca. 148 grader. Hæld derefter forsigtigt den varme sukkerlage ned i marengsen, imens der stadig piskes på fuldt drøn. Pisk videre i ca. 5 minutter, til massen er kølet lidt ned. Vend herefter den smeltede chokolade og de ristede hasselnødder i den franske nougat.

Kom massen over i en firkantet beholder (20 x 20 cm), der er beklædt med bagepapir og smurt med smagsneutral olie. Drys lidt salt over og lad massen køle helt af, gerne til dagen efter. Skær den franske nougat ud i passende stykker med en skarp kniv og kom dem på køl.

Temperer den mørke chokolade i mikroovnen eller over et vandbad til 32-34 grader. Vend nougatstykkerne i chokoladen og brug to gafler til at fiske dem op igen. Lad chokoladebarerne tørre på et stykke bagepapir. Drys med lidt hakkede hasselnødder på toppen, inden chokoladen sætter sig.

Tips

Opbevares i en lufttæt beholder på køl.